Skip to content
Politică

Motivele prelungirii stării de alertă în România. Explicaţiile oficiale

Inquam Photos / Octav Ganea

Şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Rael Arafat, a declarat că starea de alertă nu a fost ridicată în România  pentru că „încă nu este o stare de normalitate”.

El a spus că din cauza pandemiei de coronavirus, în cazul în care s-ar ridica starea de alertă, autoritățile nu ar mai putea impune restricții.

În secunda ridicării stării de alertă înseamnă că suntem într-o stare de normalitate. În starea de normalitate nu mai poți aplica anumite măsuri care le aplici sub starea de alertă, sau starea de urgență.  Nu mai poți să iei anumite măsuri cum sunt incidențele astea sub 1,5, peste 1,5 și așa mai departe.

Dacă starea de alertă dispare, dispar mai multe aspecte, inclusiv carantina de noapte. Toate aceste aspecte sunt în discuție.

O să vedem ce o să iasă în următoarele două săptămâni, maxim. Adică populația va afla mai mult pe baza discuțiilor de la comitetul interministerial care este la nivelul Guvernului, și bineînțeles de la discuțiile care vor fi și cu experții în domeniu”, a declarat Raed Arafat, la Digi24.

Guvernul a dispus în ședința de luni, prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, începând din 13 mai.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *