Skip to content
Politică

Motivul pentru care CSM a suspendat din funcție un procuror din Parchetul de pe lângă Tribunalul București

Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat miercuri că procurorul Daniel Timoftei Apostoliceanu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, a fost suspendat ca urmare a trimiterii în judecată pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

În ședința din data de 3 iunie, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât suspendarea din funcție a lui Daniel Timoftei Apostoliceanu, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, ca urmare a trimiterii în judecată pentru săvârșirea unei infracțiuni cu intenție. Hotărârea Secției pentru procurori a fost luată în temeiul dispozițiilor art. 40 lit. j) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată cu modificările și completările ulterioare și art. 62 alin. (1) lit. a și alin. (2) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată cu modificările și completările ulterioare”, se arată într-un comunicat al CSM, informează agerpres.ro

Potrivit PÎCCJ, în noaptea de 4 spre 5 decembrie 2012, după ce a consumat băuturi alcoolice, procurorul Apostoliceanu a condus autoturismul proprietate personală pe drumurile publice din municipiul București cu o îmbibație alcoolică în sânge de 1,90 gr la mie.

Astfel, în jurul orei 2,45, el a fost oprit în trafic de organele de poliție rutieră, pe Splaiul Independenței, direcția de deplasare a autoturismului fiind dinspre bd. Mihail Kogălniceanu către bd. Eroilor.

Testat cu aparatul etilotest, s-a constatat că procurorul prezenta o îmbibație alcoolică de 0,87 mg /l alcool pur în aerul expirat.

1 comentariu la “Motivul pentru care CSM a suspendat din funcție un procuror din Parchetul de pe lângă Tribunalul București

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *