Skip to content
Politică

Motivul pentru care liberalii nu au intrat la votul pentru inițiativa USR „Fără penali în funcții publice”. Daniel Fenechiu: Dădeam majoritate PSD-ului

psnews.ro

Contactat de PS News, liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, susține că liberalii s-au prezentat astăzi la Sedința Senatului pentru votul inițiativei USR „Fără penali în funcții publice”, însă „nu au intrat în  sală”.

„Nu am intrat pentru că pe ordinea de zi erau completarea Biroului Permanent și asta înseamnă că dădeam majoritatea Biroului Permanent PSD-ului care are un singur scop: să amâne alegerile parlamentare și să torpileze Guvernul Orban. Dacă PSD apreciază că România are nevoie de anumite proiecte într-un mod nedemagogic suntem deschiși, am făcut-o întotdeauna, dar nu le dăm cvorum și majoritatea să facă ce vor ei.

" "

Inițiativa USR nu avea raport și avea nevoie de 91 de voturi. Nici cu toți senatorii PNL nu se făceau 91. PSD-iștii au fost doar 56, 20 PNL, 7 din USR, 4 din PMP deci până la 91 mai e cale lungă”, spune liberalul.

După ședința Senatului, USR a acuzat PNL și PSD de ”combinații parlamentare”. Replicând, Fenchiu spune că i se pare „o glumă sinistră”.

„Eu sunt un tip sănătos la cap, nu am de gând să intru în jocul ăsta al unor minți care se înfierbântă fără a cunoaște puțină politică. PNL a declarat clar că susține inițiativa „Fără penali în funcții publice”, a declarat-o și președintele și prim-ministrul și eu, deci când vom avea inițiativa fără penali noi o vom vota toți, nediscutabil. România are nevoie de curățirea clasei politice și această inițiativă este excelentă”, a spus liberalul.

Cât despre relația dintre liberali și USR-iști, Fenechiu susține este una cât se poate de bună.

„Eu am o relație foarte bună cu colegii din USR. E adevărat, există oameni care din motive de orgolii personale se mai înțeapă, dar relația dintre PNL și USR e bună. Dușmanul comun al ambelor e PSD-ul, și nu ne permitem să avem dușmănii între noi”, a conchis liderul senatorilor PNL.

Preşedintele Senatului Robert Cazanciuc a propus colegilor să aştepte până la ora 15.00 pentru a stabili dacă se întruneşte cvorumul necesar desfăşurării şedinţei la care urmează să fie dat votul privind iniţiativa cetăţenească „Fără penali în funcţii publice”. Ulterior, la ora 15.00 nu a exista cvorumul necesar pentru a desfăşura şedinţa.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *