Skip to content
Puterea Știrilor Video

MOTIVUL pentru care Trump a anunțat că sesizează Curtea Supremă. Ștefureac: Biden va câștiga votul popular, la fel ca Hillary Clinton în 2016!

psnews.ro
" "

Invitat în studioul Puterea Știrilor, sociologul Remus Ștefureac, director INSCOP Research, a declarat că Joe Bidea va câștiga „cu siguranță” votul popular, la fel cum a câștigat Hillary Clinton în 2016, însă în ceea ce privește bătălia electorilor – cea care va da, de fapt, numele viitorului președinte, „lucrurile nu sunt deloc clare”.

„Lupta dintre Joe Biden și Donald Trump, la această oră, este foarte strânsă. Comparat cu predicțiile a foarte mulți analiști, acest rezultat pare a fi o surpriză. Mulți se așteptau la un galop de sănătate al lui Joe Biden, însă nu se întâmplă acest lucru. E o bătălie foarte strânsă. Joe Biden cu siguranță va câștiga votul popular, la fel cum a câștigat Hillary Clinton în 2016, însă în ceea ce privește bătălia electorilor – cea care va da, de fapt, numele viitorului președinte, lucrurile nu sunt deloc clare.

" "
" "

Aparent, președintele în funcție ar avea un ușor avantaj, însă intervine problema complicată de pandemie a voturilor prin corespondență. Peste 60% din totalul masei electorale, din totalul voturilor exercitate în SUA, au fost exercitate prin corespondență”, a declarat Remus Ștefureac, la Puterea Știrilor.

Sociologul a atras atenția și că declarația președintelui american, care a anunțat că se „încearcă fraudarea votului” şi că va sesiza Curtea Supremă, nu e deloc întâmplătoare. „Dacă va reuși acest lucru, deznodământul se va prelungi chiar luni întregi. Esența acestei controverse juridice este legată de voturile din anumite state, printre ele și state care sunt state-cheie în această numărare de voturi”, spune acesta.

„Nu știu dacă ați remarcat, dar Donald Trump a declarat în prima sa ieșire publică faptul că ar exista o fraudare a alegerilor. Mulți s-au grăbit să spună că președintele este inconștient, însă Donald Trump n-a făcut această afirmație având în minte retorica electorală, ci având în vedere pașii pe care îi va face echipa sa pentru generarea unui caz care să poată fi adus în atenția Curții de Justiție. Dacă va reuși acest lucru, deznodământul se va prelungi chiar luni întregi. Esența acestei controverse juridice este legată de voturile din anumite state, printre ele și state care sunt state-cheie în această numărare de voturi, care pot fi trimise până în ziua votului, dar ele sunt luate în considerare chiar dacă sunt recepționate până la o anumită dată.

Deci, dacă autoritățile electorale din North Carolina, de exemplu, primesc plicurile cu votul exercitat, e data expediției în ziua votului, dar ei au primit plicul peste 3 zile, acel vot va fi luat în considerare. Aici este o controversă juridică. În Pennsylvania e deja contestată această regulă, Donald Trump a spus deja clar că voturile trebuie vor trebui luate în considerare, exclusiv voturile exercitate până în ziua votului, nu voturile care vin ulterior”, a conchis directorul INSCOP Research.

Numărarea voturilor este în continuare în desfăşurare într-o serie de state-cheie, iar cursa pentru Casa Albă este extrem de strânsă între Trump şi contracandidatul democrat Joe Biden, care anterior a făcut apel la susţinătorii săi să aibă răbdare şi să aştepte numărarea oficială a voturilor.

”Ținta noastră acum este de a asigura integritatea (n.r procesului de votare), pentru binele acestei națiuini. Acesta este un moment foarte mare, este o mare fraudă la adresa națiunii noastre. Vreau ca legea să fie aplicată în mod coroect, așa că vom merge la Curtea Supremă a Statelor Unite. Dorim ca votarea să înceteze. Nu dorim să mai fie găsite voturi la 4 dimineața și să fie adăugate la listă. Este un moment foarte trist”, a declarat Trump, după ce s-a declarat câștigător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *