Skip to content
Politică

MOTIVUL plecărilor din PSD. Analist politic: Nimeni nu poate să oprească degringolada! EXCLUSIV

psd-ploiesti.ro

Politologul Andrei Țăranu a acordat o declarație redacției PSnews.ro, în care a vorbit despre situația cu care se confruntă Partidul Social Democrat (PSD), după valul de plecări către partidul lui Victor Ponta.

Concret, politologul este de părere că oamenii care au migrat către Pro România din PSD sunt cei care erau conștienți de faptul că, la următoarele alegeri, nu vor mai avea șansa obținerii de mandate din partea acestui partid și care se aflau totodată pe „lista neagră” a lui Liviu Dragnea.

„Pe de o parte le văd (n.r. plecările din PSD către Pro România)  ca pe o mișcare individuală, în sensul în care cei care pleacă știau că nu vor mai avea un mandat în PSD la următoarele alegeri. Pe de altă parte, se aflau probabil pe lista neagră a domnului Liviu Dragnea șamd. Domnul Dobre a avut relații proaste cu domnul Dragnea. Pe de altă parte doamna cealaltă era de la Brăila, ceea ce un semn că e ambasadoarea domnului Tudose în Pro România. Deci avem această formulă”, a spus Țăranu.

Totodată, Andrei Țăranu susține că fenomenul privind plecările din PSD către Pro România se va stinge în perioada următoare, însă atrage atenția asupra faptului că partidul lui Ponta începe să devină o alternativă.

„Nu cred că se va mai repeta acest demers, adică nu vor mai fi mulți care vor pleca, dar asta nu înseamnă că în acest moment nu începe să fie încet încet o alternativă (n.r. Pro România). Observați, partidul se construiește cu foarte mulți oameni mai degrabă care vin de la fostul UNPR, ceea ce dă semnalul că într-un fel sau în altul este tot o construcție externă a unui asemenea partid. Nu este un partid care să plece, cum spunem noi, „grass roots”. Adică el nu pleacă din societate, dintr-o nevoie reală a societății, ci pleacă tot în interiorul Parlamentului, tot construit de diverse forțe mai mult sau mai puțin reale ale societății noastre”, a mai spus Andrei Țăranu.

Întrebat dacă partidul social-democraților este afectat de aceste plecări din ultima perioadă, politologul Andrei Țăranu atrage atenția că mai degrabă, PSD-ul are de suferit de pe urma greșelilor de guvernare pe care Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă le comit. De asemenea, gafele repetate ale premierului aduc prejudicii PSD-ului, susține Țăranu, și creează oportunități de care profită atât Pro România, cât și Opoziția.

„PSD-ul nu e afectat, pentru moment, dar dacă Domnul Dragnea nu își dă seama, încet încet el va fi afectat nu din cauza apariției Pro România, ci din cauza modelului de guvernare absolut traumatizant pe care îl generează domnia sa și doamna Dăncilă. Adică nimeni nu poate să oprească degringolada din PSD atât timp cât doamna Dăncilă face declarații după declarații care nici măcar nu mai pot fi susținute, sau apărare de vectorii de imagine. Adică ea spune niște minunății, cum a spus că Vrem să reducem democrația șamd, ceea ce arată că în afara de a spune că a greșit, având în vedere că greșește în fiecare zi, atunci există o problemă. O problemă mare a PSD-ului la nivel de imagine, de care profită atât Pro România, dar în special opoziția, care are muniție împotriva PSD-ului”, a încheiat Țăranu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *