Skip to content
Politică

Motivul UIMITOR pentru care Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim este închisă

Historia

Biserica Sfântului Mormânt, situată în Ierusalim, un loc sfânt pentru creștinii din toate colțurile lumii, se află închisă pe o perioadă nedeterminată dintr-un motiv uimitor, dar simplu.

Mai precis, reprezentanții bisericilor care se află în grija lăcașului de cult (Biserica Ortodoxă Grecească, Biserica Romno-Catolică și Biserica Apostolică Armeană) au hotărât să ia această măsură pentru a protesta față de noua politică fiscală a guvernului din Israel, scrie B1.ro.

Noua politică fiscală, care cere bisericilor să plătească taxe pe proprietate, precum și înaintarea actului care dă voie Israelului să expropieze terenul vândut de Bisericile Ortodoxă și Romano-Catolică din 2010 până în prezent, liderii bisericilor au semnat o scrisoare deschisă prin care atacă legislația și mișcările recente făcute de autorități, pe care le cataloghează drept ”un atac sistematic asupra minorității creștine de pe Pământul Sfânt”.

Nir Barkat, primarul Ierusalimului, este acuzat de înalții bisericilor că ar fi încălcat tratatele internaționale, după ce municipalitatea a plănuit să colecteze 186 de milioane de dolari, taxe datorate de biserici pentru proprietățile din oraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *