Motorina s-a ieftinit azi și a ajuns mai ieftină decât benzina

Sursă foto: petrom.ro

Petrom a ieftinit în această dimineață motorina vândută în stațiile proprii, astfel că acum motorina a ajuns să coste mai puțin decât benzina.

Stația Petrom – liderul pieței de distribuție a carburanților auto din România – de pe strada Brașov din București, monitorizată de noi, afișează azi, 15 august, un preț al benzinei standard de 7,36 lei pe litru și un preț al motorinei standard de 7,33 lei pe litru.

Astfel, față de ziua precedentă, Petrom a scăzut prețul motorinei cu 5 bani pe litru, menținând prețul benzinei. Asta face ca, diupă mai mult timp, motorina să ajungă mai ieftină decât benzina în România, o situație mai puțin întâlnită pe piața noastră, unde consumul de motorină este majoritar, dar rafinăriile nu produc suficient pentru a alimenta cererea internă deci o parte din motorină este importată. Pe de altă parte, suntem în plin sezon de vacanțe, iar cererea de benzină crește.

Ietinirea de azi a motorinei este a opta mișcare de preț la pompă din luna august, iar dieselul a ajuns mai ieftin decât benzina după ce aceasta din urmă a suferit douâ scumpiri succesive. Astfel, ultima dată benzina s-a scumpit ieri cu 4 bani pe litru, iar înainte de asta, s-a scumpit acum trei zile, tot cu 4 bani pe litru, fără ca prețul motorinei să fi fost modificat. Săptămâna trecută, compania petrolieră a coborât timid prețul benzinei standard cu 2 bani pe litru și pe cel motorinei standard cu un ban pe litru. Cu două zile înainte de asta, Petrom a coborât prețul motorinei standard cu 5 bani pe litru, menținând prețul benzinei pe care o ieftinise însă în ziua precedentă, cu doar 2 bani pe litru.

Cererea de carburanți a crescut în România cu 5% în primul semestru al acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, poitrivit estimărilor Petrom.

Petrom este lider pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul din România, cu o rețea de 555 de stații de distribuție, dintre care 393 Petrom și 162 OMV.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: