Motreanu: 1,5 miliarde de euro României pentru refacerea infrastructurii și gospodăriilor distruse de inundații

Sursa foto: Facebook Dan Motreanu

Europarlamentarul PNL Dan Motreanu anunță că România va primi de la UE 1,5 miliarde de euro sprijin pentru refacerea infrastructurii și gospodăriilor distruse de inundații. În total UE a oferit 10 miliarde de euro tuturor țărilor din Europa Centrală și de Est afectate de inundații.

„Uniunea Europeană va aloca României 1,5 miliarde de euro pentru a sprijini refacerea infrastructurii și a gospodăriilor distruse de inundații.

Suma totală alocată țărilor de Europa Centrală și Est este de 10 miliarde de euro. Fondurile urmează să fie asigurate din Politica de Coeziune.

Am votat, săptămana trecută, în plenul Parlamentului European, o rezoluție privind sprijinirea țărilor afectate de inundații. M-am numărat printre inițiatorii rezoluției, alături de colegii din PNL și de europarlamentari din toate grupurile politice.”, a anunțat Motreanu.

Liberalul anunță și faptul că au cerut Comisiei Europene activarea Fondului de Solidaritate, amendament depus de PNL și alți europarlamentari, dar să ofere și sprijin tehnic regiunilor afectate de dezastre naturale și schimbări climatice prin politica de coeziune.

„Rezoluția vizează acordarea rapidă a sprijinului european, finanțarea refacerii zonelor afectate din fonduri UE și adoptarea unor măsuri preventive.

Cerem Comisiei și statelor UE să sprijine fără întârziere orice stat membru care solicită asistență de urgență în cadrul Mecanismului de Protecție Civilă al UE. Mecanismul trebuie să dispună de un buget majorat.

Am solicitat activarea Fondului de Solidaritate al Uniunii Europene (FSUE). Cerem Comisiei să accelereze mobilizarea FSUE și să acorde plăți în avans mai mari țărilor candidate, printr-un amendament adoptat de plen, amendament pe care l-am depus împreună cu colegii din PNL și alți europarlamentari.

Am invitat Comisia să ofere sprijin tehnic și financiar regiunilor afectate în mod disproporționat de dezastre naturale agravate de schimbările climatice, inclusiv prin intermediul politicii de coeziune.”, a mai declarat europarlamentarul.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: