Motreanu (PNL): Compania Naţională de Investiţii Rutiere va lansa caietul de sarcini pentru autostrada sau drumuri

Sursa foto: Pexels

Prim-vicepreşedintele PNL Dan Motreanu transmite, luni, lansarea de către Compania Naţională de Investiţii Rutiere a caietului de sarcini pentru autostrada sau drumul expres Bucureşti-Giurgiu. El precizează că pentru prima dată la noi în ţară, un drum va fi proiectat prin modelare 3D. Studiul de fezabilitate va conţine şi soluţiile de conexiune cu Autostrada Bucureşti Sud (A0) şi cu noul pod peste Dunăre Giurgiu-Ruse.

”Investiţiile în infrastructura de transport sunt vitale pentru dezvoltarea unui judeţ. Compania Naţională de Investiţii Rutiere va lansa caietul de sarcini pentru autostrada sau drumul expres Bucureşti-Giurgiu. În urma studiului de fezabilitate, va fi stabilit profilul de autostradă sau de drum expres”, spune Motreanu pe Facebook.

”Noi o să facem un calcul ce înseamnă traficul de perspectivă pe 25-30 de ani şi în funcţie de acest trafic de perspectivă, dacă este necesară o autostradă, o să facem de la bun început autostrada. Dacă datele ne arată că peste 25 de ani este încă suficient un drum expres, atunci o să mergem pe drum expres”, a declarat Gabriel Budescu, directorul general al Compania Naţională de Investiţii Rutiere.

Potrivit prim-vicepreşedintelui PNL, pentru prima dată la noi în ţară, un drum va fi proiectat prin modelare 3D..

”În prezent, se poate ajunge cu maşina de la Bucureşti la Giurgiu folosind DN 5, care tranzitează mai multe localităţi din judeţul Giurgiu. Viteza maximă admisă pentru maşini este de 130 de kilometri pe autostrăzi, 120 de kilometri pe oră pe drumurile expres, 100 km/h pe drumurile naţionale europene (E) şi 90 km/h pe celelalte categorii de drumuri”, subliniază eurodeputatul PNL.

Dan Motreanu mai spune că studiul de fezabilitate va conţine şi soluţiile de conexiune cu Autostrada Bucureşti Sud (A0) şi cu noul pod peste Dunăre Giurgiu-Ruse. ”Comisia Europeană va finanţa studiul de fezabilitate pentru construirea unui nou pod peste Dunăre între Giurgiu şi Ruse. Studiul de fezabilitate este în valoare de şapte milioane de euro”

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: