Skip to content
Politică

MRU, agent al unui serviciu de spionaj străin?

Întrebarea aceasta a apărut încă din 2009, când fostul purtător de cuvînt al Serviciului Român de Informații, Nicolae Ulieru, a declarat, în cadrul unei emisiuni televizate la postul Realitatea TV, că Mihai-Răzvan Ungureanu a fost racolat de un serviciu străin.

„Dacă Comisia parlamentară de control a SRI sau SIE vrea să mă asculte, aş putea spune lucruri interesante”, a declarat Ulieru, potrivit ziuaconstanta.ro.

Aceste informaţii au fost reluate şi în 2012, cînd Traian Băsescu l-a numit prim-ministru pe Mihai-Răzvan Ungureanu, dar nici atunci n-au fost luate în considerare. Nici MRU nu a reacţionat.

Declarațiile lui Ulieru au fost reamintite de cei de la cotidianul.ro, care au scris în 2012 despre acest subiect.

Așa am aflat că înainte de a fi secretar de stat, ”Ungureanu a avut, ca istoric la Iaşi, o poveste, un scandal care l-a scos din anonimat. El a făcut o conferinţă de presă în care a denunţat faptul că un ofiţer de la secţia judeţeană al SRI a încercat să îl racoleze. Şi ca urmare a acestei conferinţe de presă s-a constituit o celulă de criză în careul SRI, care a hotărât să îl demită pe ofiţerul respectiv, iar purtătorul de cuvânt din vremea aia, Nicolae Ulieru, să dea un comunicat care să condamne practicile nelegale ale acelui ofiţer. Relevanţa e următoarea, că acel ofiţer nu a fost un ageamiu. El a încercat recrutarea lui Mihai Răzvan Ungureanu pe nişte motive foarte întemeiate. Iar sacrificarea acelui ofiţer a fost făcută la dorinţa expresă a unui serviciu străin şi stat străin”.

În aceeaşi emisiune, Nicolae Ulieru a mai spus că MRU a avut o implicaţie şi în Cazul Hayssam, cînd a intervenit pentru ca un avocat „exponent al unui grup israelian de lobby, să aibă acces de trei ori la Omar Hayssam în celulă fără ca procurorul de caz să îi dea aprobare”! În opinia lui Ulieru, acest amănunt „nu face decît să confirme apartenența lui Ungureanu la un serviciu străin”!

4 comentarii la “MRU, agent al unui serviciu de spionaj străin?

  1. GOZUL asta,Ungureanu,ne-a scapăt de 1 miliard de dolari,patrimoniu GOJDU(testament),Valorile ajunse la Rusi și cedate fără sa fim întrebați,cu toate ca D-l Prunariu,ajunsese la o înțelegere cu rusii,și erau gata sa accepte recedarea patrimoniului’ Furat’ de ei.Acesta este omul providențial,folosit de Băsescu și acum de Johannis!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *