Skip to content
Politică

MRU îl contrazice pe Băsescu pe tema ofițerilor acoperiți. Care este singura instituție care poate cunoaște cine sunt ofițerii acoperiți

Senatorul PDL, Mihai Răzvan Ungureanu, fost șef timp de cinci ani al SIE, a explicat într-un interviu pentru ziare.com că președintele României, Traian Băsescu, nu avea dreptul să ceară informații despre calitatea de ofițer SIE a unor membri ai Guvernului. Doar CSAT și membrii acestui for au dreptul să beneficieze de astfel de informații și nu doar șeful statului.

”In domeniul securitatii nationale, exista norme imperative care stipuleaza limitativ conditiile in care asemenea informatii ar putea fi comunicate. Nu exista o prevedere explicita in legislatie care sa autorizeze presedintele sa aiba acces la numele personalului care desfasoara activitate informativa. Mai mult, daca citim legea securitatii nationale, observam ca presedintele nici nu apare ca beneficiar al informatiei, beneficiarul fiind CSAT ca organism. Deci toti si in mod egal.

Concluzia este ca, daca dorim ca o anumita functie sau un anumit organ al statului sa aiba acces la astfel de informatii, atunci trebuie modificata legislatia, pentru ca pe ce avem acum acest lucru nu este posibil”, a explicat Mihai Răzvan Ungureanu.

Cu privire la situația lui Victor Ponta și potențiala sa calitate de ofițer SIE, fostul premier explică faptul că fără să prezinte vreo probă, afirmațiile lui Băsescu nu au nici o valoare.

”Nu a fost semnal de alarma, a fost o pronuntare. Daca exista incalcarea legii, trebuie sa existe si o proba. Proba nu poate fi obtinuta din cauza secretizarii informatiilor.

Trebuie sa existe proba, si imediat Parchetul se sesizeaza. Daca nu exista proba, sunt doar vorbe. Daca are dovada incalcarii legii, Parchetul se sesizeaza. Daca exista o ilegalitate, conteaza mai putin deconspirarea si mai mult incalcarea legii. De aceea si spun sa vina dovada!”, a afirmat MRU.

1 comentariu la “MRU îl contrazice pe Băsescu pe tema ofițerilor acoperiți. Care este singura instituție care poate cunoaște cine sunt ofițerii acoperiți

  1. domnul basescu ar trebui sa plateasca pentru toate declaratiile facute,a calomniat oameni corecti,care au respectat legea si anume pe domnul Melescanu!!!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *