Skip to content
Politică

MRU vorbește despre prezidențiabilul „sub acoperire”

Mihai Răzvan Ungureanu, fostul șef al SIE, a declarat, joi că este interzis prin lege ca ofițerii activi să se implice în acțiuni politice.

„Cât am fost director SIE, niciun nume al candidaților de azi nu a trecut pe sub ochii mei. Dar vă spun un lucru, ofițerii activi nu au voie prin lege să se implice în acțiuni politice”, a spus Ungureanu la B1 Tv.

„Avem tot interesul ca ofițerii activi să nu se implice în politică, nu poți fi la dublă comandă. Ca fost director SIE, știm bine că nu există ofițeri care să activeze în România”, a adăugat Mihai Răzvan Ungureanu.

Afirmațiile au loc în contextul în care președintele Băsescu a dezvăluit că există candidați la prezidențiale care au fost ofițeri sub acoperire și nu au declarat acest lucru în CV, adăugând că dacă nu vor afirma public acest lucru, va fi obligat să informeze el însuși opinia publică.

2 comentarii la “MRU vorbește despre prezidențiabilul „sub acoperire”

  1. Au fost multi indignați la numirea lui MRU chiar s-a manifestat in strada contra lui , ca oamenii nu iubesc securiștii ce se amesteca in politica avand in spate un aparat al serviciilor platit din banii publici . Nu este corect ca un politician sa beneficieze de informații ale SRI in competiția politica contra adversarilor – asta este politie politica – nu pentru asta plătim SRI sa infiltreze clasa politica si justitia cu slugi precum securitatea lui Ceaușescu .USL era chiar in greva parlamentara pe acest motiv la numirea abuziva a lui MRU iar Ponta a fost singurul spărgător de greva sprijinind-ul pe MRU cu un discurs slugarnic . Asa se explica de ce Ponta ca premier a marit anual bugetele serviciilor pe criza si a propus-o pe securista Kovesi la DNA desi aceasta se implicase la Referendum in 2012 in activități de politie politica . Chiar Parlamentului a ajuns sa-i fie frica de dosarele politice de șantaj făcute cu ajutorul SRI de pe vremea lui IUon Iliescu si a mineriadelor conduse de securiști deghizați in mineri .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *