Skip to content
Politică

MRU vrea referendum. „Trebuie demis!”

Prim-vicepreşedintele PNL Mihai Răzvan Ungureanu afirmă că PNL este pregătit să facă tot ce îi stă în putință pentru ca unul dintre adversarii politici ai liberalilor să fie demis.

Potrivit lui MRU, și referendumul ar fi o soluție.

Este vorba despre primarul PSD al municipiului Gheorghe Nichita, despre care MRU spune că  şi-a terminat resursa politică şi că liberalii vor folosi toate mijloacele, inclusiv referendumul de demitere, pentru a încheia ”o epocă tristă” pentru Iaşi.

”Vom folosi toate mijloacele pentru a realiza acest lucru, inclusiv referendumul de demitere pentru a încheia această epocă tristă. Putem face acest lucru în 2015. Îl asigurăm pe Nichita că nu va dormi liniştit. Dacă se va ajunge la referendum, mă voi implica direct în acţiunea de demitere a primarului”, a spus Mihai Răzvan Ungureanu.

El a mai spus că în lunile următoare va fi prezent des la Iaşi, susţinând că victoria lui Klaus Iohannis în judeţul Iaşi arată că PSD nu mai are putere în această parte a ţării.

Întrebat dacă exclude o candidatură la Primăria Iaşiului, Mihai Răzvan Ungureanu, care este originar din Iaşi, a afirmat că ştie că există această aşteptare şi că ia în calcul această posibilitate.

”Vom vedea”, a precizat Mihai Răzvan Ungureanu.

În urmă cu câteva luni, fostul lider al filialei municipale PDL Iaşi, Dragomir Tomaşeschi, a lansat ideea strângerii de semnături pentru declanşarea unui referendum pentru demiterea primarului Iaşiului, Gheorghe Nichita, tema fiind însă ulterior abandonată pentru a nu se suprapune cu campania pentru alegerile prezidenţiale.

Imediat după scrutinul prezidenţial, şeful liberalilor pe municipiu, Marius Dangă, a spus că în cazul în care primarul PSD nu-şi schimbă atitudinea până la sfârşitul anului, PNL ia în calcul declanşarea referendumului de demitere a edilului ieşean.

6 comentarii la “MRU vrea referendum. „Trebuie demis!”

  1. garantat 100%,alo!!! domnu – ai prins ghiers? vezi cum e cu alifia aia gheara dracului,iți ca-cu-mâna !

  2. Aceasta idee e deosebit de interesanta,ea introducand,pe usa din dos,procedura revocarii pe care o invatam la scoala cu zeci de ani in urma,dar asupra careia intrega literatura de specialitate democratica este unanima in a nu o accepta.Este cunoscuta sub numele de recall,in cateva state componente ale SUA,dar in Europa – nicaieri.Personal n-as avea nimic impotriva si mi se pare chiar democratica.Atata doar ca,in perspectiva,nu stiu unde s-ar ajunge daca asemenea proceduri ar deveni moneda curenta,generand instabilitate si o excesiva politizare la nivel local,dupa mine de nedorit pentru administrarea treburilor publice in comunitatile administrative de baza.

  3. in urale si ovatii ,domnu’ mru zis cu tandrete si „unguent” va fi ales primar planetar! :)) bai peaptan cu dinti mici si desi ,tu te auzi cind vorbesti???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *