MS / Cazul Crevedia: Încă un pacient externat

sursa foto: Inquam Photos / George Călin
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Un alt pacient, care a fost rănit în exploziile de la Crevedia și a fost inițial internat la Spitalul Clinic de Urgență din București, apoi transportat în Bergen, Norvegia, a fost eliberat din spital, vineri. Acest pacient avea arsuri pe peste 25% din suprafața corpului, dar starea sa de sănătate s-a îmbunătățit semnificativ.

În prezent, în România, mai este internat un singur pacient care a suferit arsuri în aceeași incidentă.

Conform Raportului transmis vineri de Ministerul Sănătăţii, situaţia victimelor de la Crevedia este următoarea:

Pacienţi internaţi în spitale din România

– 1 pacient – Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri Bucureşti

Pacienţi internaţi în spitale din străinătate – 10

Pacienţi externaţi
– 42 – 40 din spitale din România
– 2 din spitale din străinătate

Pacienţi decedaţi – 5

Pacientul externat vineri se afla la Bergen, în Norvegia. Acesta este al doilea pacient externat de la clinici din afara ţării, după că un altul, aflat la Graz, a fost externat săptămâna trecută.

Dintre pacienţii aflaţi în străinătate, se află în stare critică unul dus iniţial la Milano, care are arsuri pe mai mult de 90% din suprafaţa corpului şi a fost transferat la o altă clinică din Italia, specializată în tratarea arsurilor.

„Pacient intubat şi ventilat mecanic. Instabil hemodinamic, necesită suport vasopresor intensiv. Stare critică, monitorizat intensiv continuu. A fost transferat într-o altă unitate medicală din Italia, înalt specializată în tratarea arsurilor”, afirmă medicii despre acest pacient provenit de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni”.

Un alt pacient cu arsuri pe mai mult de 45% din suprafaţa corpului, aflat tot la Milano, este intubat şi ventilat mecanic, stabil hemodinamic, cu evoluţie clinică favorabilă, fiind monitorizat intensiv continuu.

Evoluţie favorabilă au şi doi răniţi internaţi la Bruxelles, cu arsuri pe 15 şi 20% din suprafaţa corpului.

Un pacient aflaţi la Graz, în Austria, cu arsuri pe mai mult de 10% din suprafaţa corpului, are „patologie chirugicală complicată din cauza localizării leziunilor de arsură şi a gradului acestora”. Acesta respiră spontan, este stabil hemodinamic, are stare clinică fără modificări în ultimele 24 de ore şi este monitorizat intensiv continuu.

Alţi 3 pacienţi cu arsuri pe mai mult de 40% din suprafaţa corpului sunt stabili hemodinamic, iar starea lor nu a suferit modificări în ultimele 24 de ore, aceştia fiind internaţi la Berlin şi Lubeck, în Germania.

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: