MS prezintă bilanţul investiţiilor în sănătate pe 2023

Alexandru Rafila (Inquam Photos/Alexandru Busca)
Sursă foto: Inquam / Alexandru Busca

Ministerul Sănătăţii (MS) prezintă bilanţul investiţiilor în sănătate pe anul 2023, arătând că investiţiile cumulate conform contractelor de finanţare semnate pe parcursul anului ajung la aproximativ 11 miliarde de lei numai din PNRR. Acestea asigură derularea simultană a peste 3.600 de proiecte. ”Pentru sănătatea din România a fost un an istoric. Prioritatea noastră este grija faţă de oameni şi asigurarea unor îngrijiri de calitate, accesibile pentru toţi cetăţenii”, susţine ministrul Alexandru Rafila.

”Dezvoltarea sistemului de sănătate implică investiţii semnificative în infrastructura medicală, formarea personalului şi implementarea unor reforme eficiente. Prioritatea noastră este grija faţă de oameni şi asigurarea unor îngrijiri de calitate, accesibile pentru toţi cetăţenii. Pentru Sănătate a fost un an istoric, având la dispoziţie atât de multe fonduri şi proiecte de dezvoltare a sistemului”, a declarat Alexandru Rafila.

Secretarul de stat în MS Alexandru Rogobete a precizat că este vorba despre peste 3.600 de contracte de finanţare semnate într-un singur an, care cumulează peste 11 miliarde de lei, bani europeni nerambursabili, din PNRR.

În acest an, au fost semnate 24 de contracte de finanţare pentru construcţia noilor spitale cu bani din PNRR.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL