MS: Ultimul pacient internat după explozia de la staţia GPL din Crevedia rămâne în continuare în spital

sursa foto: Profimedia Images
sursa foto: Profimedia Images

Ultimul pacient internat după explozia de la staţia GPL din Crevedia rămâne în continuare la Spitalul „Bagdasar Arseni” din Bucureşti, totalul pacienţilor externaţi fiind de 51, a anunţat, luni, Ministerul Sănătăţii.

Şase persoane au murit în urma exploziei produse la sfârşitul lunii august, la o staţie GPL din Crevedia.

„Pacienţi internaţi: 1 (Spitalul Clinic de Urgenţă ‘Bagdasar Arseni’ din Bucureşti. A fost externat din spitalul din Italia în data de 30.10.2023 şi internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă ‘Pius Brînzeu’ Timişoara. În data de 10.11.2023, pacientul a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgenţă ‘Bagdasar Arseni’ din Bucureşti, pentru recuperare.). Pacienţi externaţi: 51, 41 din spitale din România, 10 din spitale din străinătate”, potrivit statisticii anunţate de Ministerul Sănătăţii.

Cei 10 pacienţi din străinătate au fost la spitale din Italia, Germania, Austria, Belgia şi Norvegia.

Conform Ministerului Sănătăţii, un pacient care a fost la spitalul din Bruxelles – Belgia a fost externat în data de 9 octombrie, un altul tot de la Bruxelles a fost externat în 29 septembrie. Un pacient internat iniţial la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar Arseni” a fost transferat la Milano, Italia, şi a fost externat din spitalul din Italia pe 30 octombrie şi internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Pius Brînzeu” Timişoara. În data de 10 noiembrie pacientul a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar Arseni” din Bucureşti, pentru recuperare.

Un alt pacient internat la Milano a fost transferat la un spital din România pe 30 octombrie şi externat pe 3 noiembrie. Doi pacienţi internaţi la Berlin au fost externaţi pe 25 septembrie. De la Graz, Austria, un pacient a fost externat pe 19 septembrie, iar un altul pe 5 septembrie. De la Viena, Austria, un pacient a fost externat în data de 19 septembrie. La spitalul din Lubeck, Germania, un pacient a murit pe 30 septembrie, iar un altul a fost transferat într-o unitate medicală din România pe 2 octombrie şi externat pe 18 octombrie. Pacientul din Bergen, Norvegia, a fost externat pe 15 septembrie.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: