Skip to content
Politică

Mugur Ciuvică dă verdictul în privința luptei Iohannis – premier: Dăncilă a aplicat altă tactică, una bună

antena3.ro

Jurnalistul Mugur Ciuvică a comentat vineri seara la Antena 3 acțiunile politice ale președintelui Klaus Iohannis în contextul în care Curtea Constituțională a decis în favoarea premierului Viorica Dăncilă referitor la conflictul juridic de natură constituțională între guvern și președinte.

Concret, jurnalistul a vorbit despre „continuarea tergiversării”, dat fiind că președintele a declarat la o întâlnire informală că va semna decretele după sărbători. Mugur Ciuvică a explicat că președintele nu face decât să meargă înainte cu astfel de lucruri „stupide,” „care i se întorc împotrivă.”

Jurnalistul a dat câteva exemple:

Chestia cu participarea, a umflat atât de tare participarea la ședințe de guvern , a răspuns imboldurilor ăstora isterice, să meargă acolo să blocheze, s-a dus acolo s-a făcut de râs. Doamna Dăncilă își ia nuanțe de sadism, de aia i-a pus scaunul acolo să râdă în continuare lumea de el, nu că-l așteaptă.

S-a făcut singur de râs cu chestia blocatul. În afară de faptul că lungești o chestie, e clar că vine Curtea și îți va spune lucrurile astea. Cu toată modestia, Nu suntem în scalvagism, nu poți să ții un ministru cu forța la serviciu.

CCR acum a lămurit lucrurile. Eu nu-l primeam deloc la ședință. Neinvitat nu intri în nicio instituție.

Dăncilă a aplicat altă tactică, asta mai sofisticată un pic, dar bună, a avut efecte în sensul că chiar îl face de râs pe om: Domnule președinte, v-am invitat la ședință, acum vă invit afară. A plecat în cele din urmă. Acum n-a mai venit deloc.

Sunt lucruri absolut stupide.

În momentul în care începi o acțiune, știi 99 la sută că se va termina cu o înfrângere a ta, că ordonanța oricum s-a dat azi, cu scaunul lui Iohannis, înfrângere că vine CCR și îți spune că trebuie să semnezi decrete. De ce mai pornești bătăliile dacă știi că ți-o iei?” a explicat Mugur Ciuvică.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *