Skip to content
Politică

Mugur Ciuvică, foc și pară după victoria Cameliei Bogdan: Câmpul tactic nu a dispărut! EXCLUSIV

antena3.ro
" "

Analistul Mugur Ciuvică – președintele Grupului de Investigații Politice (GIP) – a oferit miercuri o declarație pentru PSnews.ro, exprimându-și revolta față de reprimirea în magistratură a judecătoarei Camelia Bogdan, printr-o hotărâre definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ).

Precizăm că membrii completului de judecători au fost: Gabriela Bogasiu (președinte), Rodica Susanu, Mihaela Tăbârcă, Mirela Polițeanu și Cristian Daniel Oana.

" "
" "

CITIȚI ȘI: Lovitură pentru Mugur Ciuvică: Camelia Bogdan, reprimită DEFINITIV în magistratură

Astfel, Mugur Ciuvică a susținut că hotărârea de miercuri a ICCJ este o dovadă a faptului că așa-numitul „câmp tactic din justiție” există în continuare.

„Este o decizie care arată cam tot ce au putut să facă niște judecători care nu sunt în câmpul tactic într-un complet de cinci de la Înalta Curte – pe de o parte. Pe de altă parte, arată – pentru cine nu știa sau pentru cine mai avea dubii – că nu a dispărut câmpul tactic al SRI-ului din justiție. Există în continuare, chiar dacă probabil că s-a mai restrâns un pic. Și anume: ați văzut că, până la urmă, 3 judecători dintre cei 5 au sancționat-o pe Camelia Bogdan pentru incompatibilitate, însă au ales o sancțiune ceva mai blândă: aceea cu detașarea obligatorie timp de 6 luni la o altă curte de apel. Ceilalți doi – care erau din câmpul tactic (unul dintre ei, Cristian Daniel Oana) – a fost chiar introdus special în completul ăsta, cu cinci minute înainte să înceapă procesul. Cei doi și-au bifat cumva apartenența la câmpul tactic și probabil că așteaptă să fie apreciați sau susținuți în continuare de domnul general Dumitru Dumbravă, de la SRI. Cei doi și-ar fi dorit să o exonereze pe Camelia Bogdan de orice vină legată de faptul că a luat bani de la o parte în proces, în timpul procesului. Această decizie și faptul că pronunțarea s-a amânat de două ori îmi arată mie că a fost o luptă importantă – cred – între judecătorii care nu sunt în câmpul tactic și judecătorii care sunt în câmpul tactic și care fac servicii practic pe față”, a afirmat Ciuvică.

Întrebat dacă GIP poate apela acum la vreo cale extraordinară de atac, Mugur Ciuvică a negat. În altă ordine de idei: analistul politic a comentat ironic viitoarea prestație a Cameliei Bogdan în calitate de judecător la Curtea de Apel Târgu Mureș, unde ICCJ a hotărât să o mute disciplinar timp de 6 luni.

„Nu – asta era ultima cale de atac posibilă, pentru că e decizia Inspecția Judiciare, după aceea decizia CSM-ului, iar ultima cale de atac era aceasta, la Înalta Curte. Urmează însă să vedem cum se descurcă justițiabilii din Târgu Mureș cu un judecător cum e Camelia Bogdan. Eu le plâng de milă, dar, dacă așa a hotărât câmpul tactic, așa va fi”, a încheiat Ciuvică.

Precizăm că redacția PSnews.ro a încercat să ia legătura și cu Camelia Bogdan, însă nu a reușit până la publicarea materialului de față.

" "

1 comentariu la “Mugur Ciuvică, foc și pară după victoria Cameliei Bogdan: Câmpul tactic nu a dispărut! EXCLUSIV

  1. Mugur Ciuvica nu a primit nicio lovitura. Lovitura o primeste justitia care ne distruge viata,tara si libertatea de multi ani.Daca exista un singur om care nu vede ce face neamtul si betivii cu neamul asta ei vor invinge. Din pacate sunt mai multi. Oameni???? Nu!!! Idioti!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *