Skip to content
Politică

Mugur Ciuvică îi dă daună totală Cameliei Bogdan: Până și avocații s-au dezis de ea!

antena3.ro
" "

Analistul Mugur Ciuvică – președintele Grupului de Investigații Politice (GIP) – îi dă daună totală fostei judecătoare Camelia Bogdan, exclusă din magistratură printr-un vot unanim al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Într-un status publicat miercuri pe Facebook, GIP dezvăluie că avocații ex-judecătorului au precizat – într-un mesaj trimis ONG-ului – că se delimitează de războiul dintre Camelia Bogdan și Gabriela Bogasiu (numită în noiembrie 2016 de către președintele Klaus Iohannis în funcția de vicepreședinte al ICCJ, la pachet cu Iulian Ilie Dragomir, cunoscut ca „judecătorul cu nașu-n suflet”), magistratul care trebuie să dea un verdict asupra contestației celei dintâi împotriva deciziei CSM de excludere din magistratură.

" "
" "

Înainte să vă prezentăm relatarea integrală a oamenilor lui Mugur Ciuvică, trebuie să vă amintim că Gabriela Bogasiu este un nume controversat din magistratura românească. Pe 22 iulie 2012, cu doar o săptămână înainte de referendumul privind demiterea lui Traian Băsescu, Lumea Justiției scria că Bogasiu – pe atunci președintele Biroului Electoral Central (BEC) – avea soțul implicat în dosare de milioane de euro.

DETALII AICI: Iohannis l-a numit vicepreședinte al ICCJ pe judecătorul „cu nașu-n suflet”

După cum spuneam, iată postarea Grupului de Investigații Politice:

Avocații Cameliei Bogdan ne-au scris că se dezic de încercarea clientei lor de a o intimida pe judecătoarea Gabriela Bogasiu, președinta completului care judecăexcluderea Cameliei Bogdan din magistratură. În ultimele zile, Camelia Bogdan a lansat o serie de acuzații aberante la adresa vicepreședintei Înaltei Curți Gabriela Bogasiu. Intenția fostei judecătoare Bogdan e transparentă: judecătoarea Bogasiu e președinta completului care, pe 4 decembrie, va analiza contestația Cameliei Bogdan la decizia CSM de a o exclude din magistratură.

Într-un caz unic în justiția românească, cu câteva zile înainte ca Înalta Curte să judece excluderea Cameliei Bogdan, avocații acesteia ne-au transmis un email în care se dezic de propria lor clientă. Avocații precizează că aceasta i-a asociat fără acordul lor atacurilor sale la adresa judecătoarei Bogasiu. (http://www.grupul.ro/…/2…/11/mail_avocati_Camelia_Bogdan.jpg)

Mai întâi, pe 21 noiembrie, Camelia Bogdan a susținut la GDS, fără a prezenta niciun fel de probe, că judecătoarea Bogasiu ar fi șantajată cu implicarea soțului acesteia în fapte de spălare de bani. În aceeași zi, Camelia Bogdan a reluat aceste acuzații, din nou complet neprobate, într-un email transmis Înaltei Curți și CSM. (http://www.grupul.ro/…/2017/11/bogdan_bogasiu_spalare_bani-…)

În 26 noiembrie, Camelia Bogdan a reclamat-o pe judecătoarea Bogasiu la Înalta Curte, CSM și DNA pe motiv că ar fi „beneficiat de cazare și masă” la un seminar organizat în mai 2016. Bogdan a sugerat că situația judecătoarei Bogasiu ar fi fost similară celei în care s-a aflat ea atunci când a fost plătită pentru a preda cursuri angajaților Ministerului Agriculturii. În această reclamație aiuritoare, Camelia Bogdan a enumerat și numele avocaților care o apără la Înalta Curte. (http://www.grupul.ro/…/2017/11/mail_Camelia_Bogdan_Bogasiu-…)

Acțiunile Cameliei Bogdan sunt atât de iraționale încât i-au determinat până și pe avocații ei să se dezică de propria lor clientă. Într-un mesaj pe care l-au transmis tuturor celor care primiseră reclamațiile Cameliei Bogdan (Înalta Curte, CSM, DNA), avocații Lucian Mihai, Valentin Berea, Vicu Buzac, Andrada Rusan, Bogdan Nae și Madalin Niculeasa au precizat că nu vor ca numele lor să fie asociate atacurilor lansate de clienta lor, Camelia Bogdan, la adresa judecătoarei Bogasiu.

Din motive de neînțeles, atât Camelia Bogdan, cât și avocații acesteia ne-au transmis și nouă toată această corespondență”.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *