Skip to content
Politică

Mugur Ciuvică, verdict incomod: cine va câștiga bătălia din PSD EXCLUSIV

Storify

Partidul Social Democrat (PSD) se alfă într-un moment tensionat. Vineri, 21 septembrie, are loc CEx-ul formațiunii social-democrate. Totul a pornit de la o scrisoare semnată de Gabriela Firea, Adrian Țuțuianu și Paul Stănescu care se arată nemulțumiți față de modul în care președintele PSD, Liviu Dragnea, conduce partidul.

În acest context, redacția PSnews.ro a luat legătura cu jurnalistul Mugur Ciuvică pentru a-l întreba în contextul situației actuale din PSD care tabără va fi cea învingătoare, cea pro-Dragnea sau cea anti-Dragnea. În opinia acestuia, tabăra puciștilor va fi cea pierzătoare. Fostul consilier prezidențial al lui Emil Constantinescu salută de asemenea faptul că Dragnea se pare că nu va merge pe acțiunea excluderii semnatarilor scrisorii căutând o soluție pacificatoare pentru a nu fi pusă în pericol actuala guvernare deoarece în caz contrar Mugur Ciuvică semnalează „că dacă se pierde majoritatea parlamentară, urmează o chestie mult mai rea decât Cioloș și Boc la un loc adică un Guvern complet dement unde își vor pune serviciile oameni, și vor exista procurori care vor face ei legea”.

Mai mult, Mugur Ciuvică transmite că nemulțumiții din PSD au căutat susținerea celor de la #Rezist, dar în realitate singurii care îi susțin sunt cei care vor ruperea PSD și a majorității parlamentare, care ulterior îi vor înjura și pe disidenții din formaținea social-democrată.

„După cum arată lucrurile este clar că puciștii au cam pierdut partida. A zis doamna Gabriela Firea că nu prea îi place termenul puciștii, deci răsculații. Un lucru care mi se pare normal este că a declarat Dragnea că nu va merge pe acțiunea excluderii semnatarilor scrisorii și o să încerce cumva să se împace pentru că altfel alternativa din punctul meu de vedere este absolut horror pentru că dacă se pierde majoritatea parlamentară, urmează în aprecierea mea o chestie mult mai rea decât Cioloș și Boc la un loc adică un Guvern complet dement unde își vor pune serviciile oameni, vor exista procurori care vor face ei legea și toate lucrurile acestea pe care eu nu mi le doresc. Atunci ar trebui să își bage cu toții mințile în cap și să se înțeleagă într-un fel sau altul. Chestiile din scrisoare, multe dintre ele, sunt absolut absurde. Dacă ăștia 3 nu vor să îi mai certe #Rezist să se lase de politică mai bine. În politică mi se pare normal să te aștepți să te înjure adversarii, problemă mare fiind să ajungi să te înjure susținătorii. Atunci chiar că nu mai ai ce să faci. 

S-au plasat între 2 bărci disidenții din PSD și nu îi susține nimeni decât cei care își doresc ruperea PSD-ului după care o să îi înjure în continuare, dar mai ales este vorba despre ruperea mjorității că ruperea PSD-ului ar fi mai puțin importantă. Este important să se meargă cu majoritatea aceasta aleasă”, a spus jurnalistul.

Întrebat de ce un Guvern al celorlalți ar fi mai nociv, mai precis al celor aflați acum în opoziție, Mugur Ciuvică alarmează că nu va fi o guvernare susținută prin vot popular ci una în care serviciile și Soroș își vor pune oamenii.

„Ce este acum este destul de ok întrucât cresc veniturile chiar dacă este drept că mai cresc și prețurile, dar una peste alta cresc veniturile, iar securiștii fac mai greu legea în țară ceea ce eu zic că este o chestie pozitivă. Dacă ar cădea cei de la PSD-ALDE cine ar veni în loc? Guvern făcut cu ce? Cu USR, cu ce mai are Băsescu adică 3 lulele 3 surcele, cu PNL, cu cine altcineva? Și cu un grup de bizari, unii securiști supărați de viață din PSD, Sau ar fi iarăși un Guvern de tehnocrați, cu Cioloș în care SRI o să își pună oamenii lui, SIE oamenii lui, diverși alți șmecheri oamenii lui, Soroș pe ai lui și o să avem un Guvern tip Boc în care Iohannis o să fie șmecher cum era Băsescu pe vremea lui Boc, dar și tip Cioloș în care Guvernul să se facă dintr-o adunătură din asta de oameni pe care nu i-a ales nici dracu’. Eu vreau ca țara să fie condusă de oameni aleși de români și nu aleși de securiști”, a conchis Mugur Ciuvică pentru PSnews.ro.

1 comentariu la “Mugur Ciuvică, verdict incomod: cine va câștiga bătălia din PSD EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *