Skip to content
Puterea Știrilor Video

Mugur Cozmanciuc, președintele PNL Neamț, plănuiește deja o alianță pentru parlamentare: Ne vom alia cu orice partid care se opune gândirii medievale a PSD

Facebook/ Mugur Cozmanciuc

Președintele PNL Neamț și candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Neamț, Mugur Cozmanciuc, a declarat, într-un interviu la „Puterea Știrilor”, că nu există o alianță pentru alegerile locale în județul pe care îl reprezintă, explicând că fiecare partid își dorește „să se prezinte singură la alegeri pentru a-și întări poziția în bazinul electoral”. Pe de altă parte, liberalul spune că există discuții în privința unei eventuale colaborări cu USRPLUS pentru a ”elibera județul de baroni” și nu exclude o alianță anti-PSD la parlamentare.

La nivelul județului Neamț nu există o alianță, dar există discuții în care dialogul meu cu președintele USR, domnul deputat Iulian Bulai, este unul corect, într-o formă transparentă pentru a elibera județul de baroni,  pentru ca în 2020-2024 să fie condus de oameni care să aibă capacitate managerială, administrativă dovedită, dacă e posibil prin experiența acumulată în afara țării, în multinaționale, în companii care au arătat că au capacități de a implementa proiecte de succes. De aceea definesc relația ca fiind una bună, în dezvoltare.

A fost o situație în care deciziile politice au fost luate pentru ca fiecare din cele două formațiuni politice să se prezinte singure la alegeri pentru a-și întări practic poziția în bazinul electoral”, afirmă candidatul PNL.

Alianță anti-PSD pentru parlamentare

Totodată, Mugur Cozmanciuc a precizat că, la alegerile parlamentare din 6 decembrie, PNL este deschis pentru o alianță cu orice partid care „se va opune PSD-ului și gândirii medievale pe care PSD a promovat-o prin Ionel Arsene”.

„După alegerile din 27 septembrie există o deschidere totală de a colabora cu toate forțele politice care își doresc o dezvoltare reală a județului. USR este una dintre acestea și tot ceea ce înseamnă forță politică care se va opune PSD-ului și gândirii medievale pe care PSD a promovat-o prin Ionel Arsene este un partener de dialog și de dezvoltare a județului Neamț. Voi sta de vorbă cu orice persoană în acest sens. Au fost discuții concrete cu Iulian Bulai, pe care le vom concretiza.

În legătură cu UDMR, la Neamț nu avem acest partid, iar la nivel național nu mă pronunț, pentru că există o strategie pe care o coordonează domnul președinte Orban”, a conchis Mugur Cozmanciuc.

Mugur Cozmanciuc, președintele PNL Neamț, la ”Puterea Știrilor” cu Marinela Angheluș

Publicată de PS News pe Miercuri, 23 septembrie 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *