Skip to content
Politică

Mugur Isărescu anunță o veste importantă pentru toți românii. Reacția lui Ponta

" "

Creșterea economică din prezent a României este nu doar robustă, ci și sustenabilă, și poate fi și de durată, dacă nu vom face greșeli, a afirmat, vineri, guvernatorul Băncii Centrale, Mugur Isărescu, într-o conferință dedicată sectorului bancar, notează agerpres.ro.

„Acum, pentru că lucrurile par să fi fost depășite, le vedem roadele și ele sunt pozitive. Pierderile de producție din perioada crizei au fost în totalitate recuperate, creșterea economică din prezent este nu doar robustă, dar, judecând după standarde actuale la nivel cel puțin european, și sustenabilă. Dacă nu vom greși din nou, va fi o creștere de durată”, a spus Isărescu.

" "
" "

Potrivit guvernatorului BNR, deficitul de cont curent s-a corectat masiv, cu valori de la 14% la mai puțin de 1% în prezent, inflația a atins minime istorice, situându-se sub 1% în termeni anuali.

„Efortul susținut de consolidare fiscală depinde de cum îl măsurăm, dar este printre cele mai ridicate din Uniunea Europeană. A condus nu doar la eliminarea deficitului excesiv, ci și la atingerea obiectivului pe termen mediu de deficit structural, de 1%, la sfâșitul anului trecut. În acest context, dacă la începutul crizei România nu îndeplinea nici unul dintre cele patru criterii de la Maastricht, în prezent acestea sunt integral atinse și am ajuns așa, mai în glumă mai în serios, pe locul fruntaș între cele cinci țări est-europene care nu sunt membre ale eurozonei”, a explicat Mugur Isărescu.

În acest context, într-o postare pe pagina sa de Facebook, premierul Victor Ponta a anunțat că o să înceapă prezentare din 2 iunie, din Parlament, referitoare la economică a țării cu citatul „Creșterea economică din prezent a României este nu doar robustă, ci și sustenabilă, și poate fi și de durată, dacă nu vom face greșeli”., afirmația fiind făcută de Mugur Isărescu.

victorponta-facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *