Skip to content
Politică

Mugur Isărescu, contra-cronometru. De ce ar putea fi DEMIS

Mugur Isărescu, contra-cronometru. De ce ar putea fi DEMIS?

Astfel, Guvernatorul BNR Mugur Isărescu trebuie să prezinte până la data de 30 iunie 2017 raportul anual al instituţiei pe anul precedent, iar respingerea acestuia de către plenul reunit al celor două Camere atrage demiterea de drept al Consiliului de Administraţie al BNR, se arată într-un proiect de lege de modificare a Legii 312/2004 depus, luni, la Parlament de senatoarea ALDE Cristiana Anghel, potrivit romaniatv.net.

" "

Totodată, numirile membrilor Consiliului de Administraţie al BNR se fac pe o perioadă de cinci ani, fără posibilitatea reînnoirii mandatului.

 

Potrivit proiectului, raportul anual al BNR cuprinde activităţile instituţiei, situaţiile financiare anuale şi raportul de audit. De asemenea, în proiect este prevăzut că revocarea din funcţie a oricărui membru al CA al BNR se face de către Parlament, la propunerea comună a comisiilor permanente de specialitate ale celor două Camere.

Potrivit legislaţiei în vigoare, revocarea din funcţie a unui membru al Consiliului se face de către Parlament, la propunerea comună a comisiilor permanente de specialitate ale celor două Camere, dacă acesta încetează să îndeplinească condiţiile necesare pentru exercitarea atribuţiilor sale sau dacă se face vinovat de abateri grave.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *