Mugur Isărescu, despre tezaurul național

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR
Sursa foto: captură video

Mugur Isărescu a vorbit, în cadrul unei conferințe, despre rezerva de aur a Băncii Naționale, aflată la Londra. „La Moscova nu-l ţinem noi, ni-l ţin ei acolo”, a spus guvernatorul BNR.

Prezent la lansarea volumului „Rolul băncilor centrale în economiile contemporane: dincolo de stabilitatea preţurilor”, Mugur Isărescu a abordat mai multe subiecte importante.

 

„Un bancher central nu-şi poate permite luxul de a se izola într-un turn de fildeş”, a declarat, luni, guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, menţionând că prin anii ’90 exista opinia că nu este bine ca banca centrală să vorbească cu Guvernul, însă el nu a acceptat niciodată acest lucru.

„Mai pot să afirm din poziţia de guvernator al Băncii Centrale că multe dintre lucrările reunite în aceste 10 volume au jucat un rol fundamental în adoptarea deciziilor Băncii Centrale. Mi-aş dori ca aceste lucrări, care se plasează la intersecţia teoriei cu practica, să aibă tot un rol important şi în creşterea calităţii dezbaterii publice pe teme economice.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: