Skip to content
Politică

Mugur Isărescu, îngrijorat că ar putea să-și piardă funcția: Guvernatorul BNR cere să fie exceptat de la legea care interzice cumulul pensiei cu salariul

Inquam Photos / Octav Ganea

Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, a transmis Parlamentului o solicitare de modificare a proiectului de lege care interzice cumulul pensiei cu salariul la stat, astfel încât să îi includă la excepții și pe membrii Consiliului de administrație al BNR, informează Profit.ro.

Recent, Guvernul Cîțu a aprobat un proiect de lege care interzice cumulul pensiei cu salariul la stat și prin care persoanele din sistemul public sau privat, ajunse la vârsta de pensionare, pot opta să își continue activitatea până la 70 de ani. Guvernul a stabilit și excepții de la interdicția cumulului, precum parlamentarii și membrii Academiei Române, dar nu și membrii din conducerea BNR. Proiectul a fost transmis în Parlament pentru adoptare în regim de urgență.

Isărescu arată că în proiectul de lege nu sunt incluse prevederi referitoare la persoanele care își desfășoară activitatea în baza unui act de numire în funcție în cadrul autorităților și instituțiilor publice și care au împlinit 70 de ani anterior intrării în vigoare a legii, cum e cazul său. El arată că lipsa acestor prevederi poate conduce la interpretarea că, în cazul acestor persoane, actul de numire în funcție încetează de drept la data împlinirii vârstei de 70 de ani, cu mențiunea că încetarea de drept produce efecte anterior expirării perioadei prevăzute în cuprinsul actului de numire în funcție.

Mugur Isărescu urmează să împlinească 72 de ani pe 1 august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *