Skip to content
Politică

Mugur Isărescu ne atrage atenția: Incertitudinile politice își pun amprenta în mod negativ pe economie

„Procesul de numire al unui nou Guvern accentueaza incertitudinile, mai ales ca bugetul pe 2016 e neconfigurat”, a declarat joi guvernatorul BNR in cadrul unui briefing de presa care a urmat sedintei Consiliului de Administratie al BNR. Reamintim ca joi, BNR a decis pastrarea nivelului dobanzii cheie la 1,75% dar si a rezervelor minime obligatorii, decizia fiind anticipata de piata.

Va prezentăm mai jos cele mai importante declaratii ale lui Mugur Isarescu:

„Doresc sa transmit condoleante familiilor indoliate si sa urez sanatate celor aflati in spitale, dorindu-le sa sa intoarca printre noi cat mai repede.
In prezent, situatia macroeconomica este stabila. In general, pozitia economica a tarii e buna si inclusiv prin deciziile luate astazi la BNR ne-am creat camp de actiune pentru a face fata unor situatii si mai dificile
BNR are o rezerva suficienta de cadre daca la nivel politic vor apela la tehnocratii nostri (a raspuns singurei intrebari din sala).
Rata medie a inflatiei a coborat la zero.
Consumul privat si investitiile au inregistrat cele mai ridicate contributii la dinamica PIB in trimestrul al doilea.”, a declarat guvernatorul BNR, joi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *