Skip to content
Video

Mugur Toader, la momentul adevărului: cum stă Sectorul 2 la capitolul buget EXCLUSIV

psnews.ro

Din seria interviurilor video cu primarii din București, invitatul PSnews.ro de miercuri, primarul Sectorului 2 Mugur Mihai Toader trece în revistă proiectele viitoare pe care dorește să le demareze, implicit ce crede că lipsește în acest moment Sectorului 2.

Am finalizat o problemă destul de spinoasă: creșele. În Sectorul 2 au existat doar 2 creșe. Anul acesta am finalizat încă o creșă și am deja copiii. Este în cartierul Tei- așa se și numește „Creșa din tei”. Pentru anul viitor, aș dori, cel puțin una din două să fie finalizată la începutul anului școlar, deci încă două creșe”, a spus Mugur Toader.

În plus, Mugur Mihai Toader vorbește despre modul în care este finanțat Sectorul 2, respectiv dacă bugetul de 1 miliard de lei este suficient pentru activitatea Primăriei în general și pentru proiectele pe care dorește să le pună în aplicare. La aceste întrebări, primarul a spus că există finanțare din mai multe părți, dar că niciun primar „nu o să fie mulțumit, pentru că idei și proiecte sunt multe”.

„Dacă o să întrebați absolut orice primar, indiferent de bugetul pe care îl are, nu o să fie mulțumit, pentru că idei și proiecte sunt multe. Ai dori să ai resursele financiare să demarezi cât mai multe proiecte deodată. Mare parte- și un efort bugetar considerabil- îl reprezintă acest program de reabilitare a blocurilor. Despre bugetul de 1 miliard de lei- gândiți-vă că acest ultim pachet de blocuri de reabilitare a fost contractat la nivel de 600 de milioane-deci cei mai mulți bani merg spre reabilitarea blocurilor din Sector. Pentru ultimul pachet vom aborda puțin diferit, dar bugetul oricărei primării se suplimentează și se complementează cu atragere de fonduri. Vă spuneam de proiectele și proiecția noastră pentru îmbunătățirea cadrului educațional, acest lucru se face și prin atragerea de fonduri externe pe toate palierele: programele operaționale, deci fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană; prin programele naționale- Programul Național de Dezvoltare Locală-prin care am introdus 15 unități de  învățământ; Compania Națională de investiții- am depus câteva proiecte, iar construcția la una din sălile de sport o să demareze destul de curând, respectiv Școala 28 și bineînțeles, un ajutor deosebit îl avem de la Banca Europeană de Investiții, inclusiv în programul de reabilitare termică, avem susținerea de la dânșii”, a adăugat primarul Sectorului 2 București pentru PSnews.ro.

La finalul interviului, primarul Sectorului 2 Mihai Mugur Toader a dat detalii despre relația pe care o are cu primarul general Gabriela Firea, despre care spune că este una foarte bună și în plus, că este pentru prima dată când „primarii Sectoarelor și primarul general vorbesc aceeași limbă”.

Despre relația cu primarul Capitalei Gabriela Firea, pot spune că este una foarte bună și este normal și este firesc să fie așa și după cum știți este pentru prima dată când toți primarii de Sectoare și primarul general al Capitalei, vorbesc aceeași limbă. Inclusiv în actele normative este stipulată obligativitatea conform căreia primarii de Sector și primarul general să conlucreze, să aibă întâlniri periodice-în funcție de program, dar cel puțin de 2-3 ori pe lună ne întâlnim”, a ținut să conchidă Mugur Mihai Toader.

Puteți urmări secvența de la minutul 16:28 până la sfârșit:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *