Skip to content
București

Mulţi bucureşteni nu au căldură, dar Nicuşor Dan vrea scumpirea gigacaloriei de la 164 de lei, la 280

Inquam Photos / George Călin

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că a propus creşterea la 280 de lei a preţului gigacaloriei suportat de către bucureşteni, variantă acceptată de PNL şi PMP, dar care nu a fost agreată de către USR şi PSD.

Propunerea pe care am făcut-o consilierilor generali a fost ca, începând de la 1 decembrie 2021, preţul pe care bucureştenii să îl plătească pentru gigacalorie să fie 280 de lei, TVA inclus. Această propunere a rezultat dintr-o discuţie cu consilierii din majoritate, a fost îmbrăţişată de PNL şi PMP, nu şi de către USR, iar PSD s-a pronunţat public împotriva măririi tarifelor. Până la o nouă hotărâre de Consiliu General, care să stabilească tarifele pentru populaţie, bucureştenii vor plăti cât plătesc din 2011, adică 164 de lei pe gigacalorie„, a afirmat edilul.

El spune că preţul ar fi mai mic decât plătesc bucureştenii care au centrale individuale: „Acest 280 de lei pentru bucureştenii care sunt conectaţi la sistemul centralizat este mai puţin decât plătesc bucureştenii care au centrale individuale. Azi, preţul de furnizare a gigacaloriei este 980 de lei şi este total disproporţionat să avem 164 de lei raportat la 980 de lei „.

Nicuşor Dan a precizat că a solicitat susţinerea Guvernului în ce priveşte subvenţia la căldură.

Consider că este rezonabil, pentru a putea trece cu toţii peste această iarnă, să existe o contribuţie echilibrată din partea Municipalităţii, din partea Guvernului şi din partea cetăţenilor. Presiunea pe bugetul local care vine din diferenţa de preţ între 280 de lei şi 164 de lei este 320 de milioane de lei pe an. 320 de milioane de lei pe an este o sumă importantă, cu care pot să fie făcute foarte multe lucruri care să fie utile comunităţii„, a mai spus primarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *