Într-o lume în care granițele dintre spațiul profesional și cel personal se îmbină tot mai mult, munca de acasă a devenit un subiect tot mai discutat și un mod de lucru tot mai frecventat.
Pe de o parte, munca de acasă pare a fi o binecuvântare. Ne oferă flexibilitatea de a ne organiza ziua cum considerăm că este mai eficient, scrie g4media.ro un articol despre avantajele și dezavantajele muncii la domiciliu.
Studiul realizat de UK Health Security Agency și King’s College London subliniază beneficii semnificative: o alimentație mai sănătoasă, un nivel redus de stres și chiar o tensiune arterială mai scăzută. Pare ideal, nu?
Dar, cum orice medalie are reversul său, și munca de acasă vine la pachet cu provocări. Aceeași cercetare atrage atenția asupra tendinței de a lua în greutate, a consumului crescut de gustări nesănătoase, tutun și chiar alcool.
Un aspect fascinant este că, în ciuda percepției că lucrul de acasă ar putea deschide ușa lenevirii, realitatea este exact opusă.
Angajații care lucrează de la distanță tind să muneasca mai mult, nu mai puțin, adesea prelungindu-și programul seara și pe weekend. Aceasta demonstrează un angajament mare față de munca lor, dar ridică întrebări despre echilibrul între viața profesională și cea personală.
Citește mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News