Skip to content
Satu Mare Societate

Muncitorii de la Electrolux, în grevă de două săptămâni. Care sunt revendicările

PortalSM.ro

Greva de la Electrolux a intrat luni în cea de-a doua săptămână. Muncitorii s-au întâlnit în fața întreprinderii şi au scandat din nou împotriva conducerii.

Preşedintele sindicatului Samus din Electrolux Satu Mare le-a transmis astăzi protestatarilor din faţa fabricii că şi colegii lor din Olanda au reuşit să obţină creşteri salariale tot în urma unei greve.

Potrivit acestuia, cu greu, şi după greve, cei din Olanda au obţinut 270 de euro în plus la salariu, etapizat în următorii doi ani. Toate acestea în vreme ce muncitorii de la Satu Mare stau în frig pentru 70 de euro.

El a mai anunţat că prefectul Darius Filip a invitat cele două părţi la o întâlnire, miercuri, la ora 12,00, pentru a face un apel la găsirea unei soluţii, anunță portalsm.ro.

Este cert că nu se va negocia în faţa prefectului, dar acesta speră să îi sensibilizeze, arată sursa citată.

Sorin Faur crede că la Stockholm nu cunoaşte situaţia de la Satu Mare.

Sindicaliștii și conducerea fabricii din Satu Mare nu au reușit să ajungă la un compromis. Salariații cer doi lei în plus pentru fiecare oră muncită.

Noi vrem doi lei. Nu cred că se poate mai jos. Eu vă spun că are de unde să ne dea. Am adus tot felul de argumente. Unul dintre elemente importante este faptul că costul angajatului în costul aragazului este de 4%”, a spus Sorin Faur.

Muncitorii au scandat ”Demisa” și ”Rușine” şi au huiduit de fiecare dată când se vorbea despre ”lingăii” din fabrică, persoanele care ţin spatele conducerii.

Totodată, ei au scandat ”Nu cedăm” şi ”Unitate!”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *