Skip to content
Societate

Muncitorii sezonieri români se răscoală în Germania faţă de condiţiile de muncă și cazare

facebook
" "

Aproximativ 50 de muncitori sezonieri de la firma Ritter din Bornheim, care lucrează la recoltarea sparanghelului, au protestat, luni dimineaţă, din nou faţă de condiţiile de muncă şi de cazare. Poliţia a comunicat că demonstraţia lucrătorilor s-a desfăşurat paşnic.

Cu toate acestea, organele private de securitate ale firmei au interzis accesul muncitorilor la barăcile unde locuiau – a afirmat un reprezentant sindical. Muncitorii, români în mare parte, au reclamat existenţa unor condiţii igienice precare din containere şi din grupurile sanitare, scrie g4media.ro.

" "

Barăcile se află în imediata apropiere a unei staţii de epurare şi a unei linii ferate, iar în afara lor se află maldăre de gunoi şi dărâmături. Firma este în insolvenţă, iar administratorul ei nu era de găsit. Potrivit relatărilor din presa locală 240 de muncitori sezonieri sunt cazaţi în condiţii inadecvate, fiind 4-5 oameni în fiecare încăpere.

Sindicatul a anunţat protestul de luni, iar reprezentantul sindical a reproşat angajatorului că nu a plătit deloc sau doar parţial salariile, anunţându-i pe muncitori că până marţi vor trebui să părăsească locul.

După cum a afirmat sindicalistul, “aceşti oameni au fost aduşi aici din România în pofida epidemiei de coronavirus şi a insolvenţei ca să recolteze sparanghel şi căpşuni. Iar acum nu li se dau nici salariile promise şi sunt ameninţaţi să rămână fără loc de cazare.”

Muncitorii din Bornheim s-au revoltat încă de vineri împotriva condiţiilor de lucru şi de cazare. Potrivit unor informaţii peste 100 dintre ei au refuzat să muncească. Mulţi dintre muncitori susţin că au venit din România.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *