Muntenegru a aprobat extrădarea lui Do Kwon, fondatorul sud-coreean al criptomonedei Terra, acuzat de fraudă

Sursa foto: BBC

Un tribunal din Muntenegru a anunțat vineri că a aprobat extrădarea antreprenorului de criptomonede Do Kwon, acuzat de Seul și Washington de o fraudă care a dus la pierderea a 40 de miliarde de dolari care a zguduit piața criptomonedelor, lăsând un ministru să decidă dacă acesta va fi predat Coreei de Sud sau Statelor Unite, care au solicitat să îl preia, transmite Reuters.

Do Kwon, care este acuzat în SUA de o fraudă de miliarde de dolari, și aliatul său au fost condamnați în iunie la patru luni de închisoare pentru folosirea pașapoartelor falsificate. Poliția a declarat că, după arestarea lui, a găsit în bagaje pașapoarte din Costa Rica, un set separat de pașapoarte belgiene, laptopuri și alte dispozitive.

La o audiere din luna mai, inculpatul a negat acuzaţiile formulate de procurorul muntenegrean. Avocații lui Kwon nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii atunci când au fost anunțate acuzațiile din SUA, dar un purtător de cuvânt al companiei pe care a fondat-o, Terraform Labs, a declarat în iulie că va lupta împotriva acuzațiilor americane „greșite și profund viciate”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL