Skip to content
Europa

Muntenegru, singura ţară din Europa fără cazuri de coronavirus

www.theparliamentmagazine.eu

În timp ce 114 ţări au fost afectate de noul coronavirus, care a preluat, potrivit OMS, caracterul unei pandemii şi care afectează marea majoritate a statelor europene, există încă o ţară pe bătrânul continent unde, pentru moment, nu a fost identificat vreun caz de Covid-19.

Muntenegru, această mică ţară balcanică cu aproximativ 614.000 de locuitori, rămâne singura ţară europeană care nu a raportat vreo infectare cu noul coronavirus.

Nu există cazuri de coronavirus în ţară. 392 de persoane se află sub supraveghere medicală, de la începutul răspândirii bolii, urmărim starea a 2.000 de persoane ”, a declarat Igor Galich, şeful Institutului de Sănătate Publică din Muntenegru

Ţara nu apare în ultimul raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii unde există cazuri de infecţie în toate celelalte state ale Europei, scrie adevarul.ro.

Autorităţile micuţului stat din fosta Iugoslavie au restricţionat libertatea de circulaţie între Muntenegru şi anumite ţări, inclusiv Italia, Spania, China, Coreea de Sud şi Iran.

Noul coronavirus a ucis cel puţin 4.923 de persoane în întreaga lume de la apariţia sa în luna decembrie, potrivit unui bilanţ stabilit de AFP din surse oficiale şi difuzat joi la 17:00 GMT, relatează AFP.

De la începutul epidemiei au fost înregistrate peste 131.460 de cazuri de infectare în 116 de ţări şi teritorii. Totuşi, acest număr de cazuri diagnosticate nu reflectă realitatea deoarece ţările au politici de testare mai mult sau mai puţin restrictive.

Începând de miercuri la ora 17:00 GMT, Polonia, Austria, Guyana, Algeria, Azerbaidjanul au anunţat primele decese legate de noil coronavirus pe teritoriul lor. Cuba, Guyana, Jamaica au anunţat primele cazuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *