Skip to content
Economie Europa

Murdarii Europei: topul țărilor care nu reciclează

Sky News

Comisia Europeană a întocmit un raport cu privire la starea procesului de recliclare a deșeurilor din cadrul Uniunii Europene, cu scopul de a monitoriza dacă ținta propusă de reciclare a deșeurilor pe anul 2020 va putea fi atinsă.

Astfel, Comisia a trimis un avertisment din timp celor 14 țări în care riscul de a nu fi atins obiectivul de reciclare pentru anul 2020.

Statele membre cu cea mai mare problemă de reciclare a deșeurilor sunt Malta, România, Cipru și Grecia care, în 2016, reciclaseră mai puțin de 20% din totalul deșeurilor.

”În 2016, România a raportat către Eurostat o rată de reciclare (inclusiv compostarea) de 13 %, în timp ce rata sa de eliminare prin depozitare a fost de 69 %, una dintre cele mai mari din Europa. În urma unei analize a politicilor existente și a celor planificate în mod cert în domeniul gestionării deșeurilor, se consideră că România riscă să nu își îndeplinească obiectivul de a pregăti pentru reutilizare/reciclare 50 % din deșeurile municipale până în 2020” se arată în raportul Comisiei despre România.

Din cauza faptului că firmele care colectează și depozitează deșeurile le mențin depozitate pentru o perioadă îndelungată, în raportul Comisiei Europene se recomandă implementarea unei taxe de depozitare a deșeurilor pentru a motiva companiile de colectare să recicleze.

Rata de reciclare vs rata de depozitare a fiecărei țări

Sursa: Eunomica

Rata de reciclare

(Sursa: Eunomica)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *