Skip to content
Mureș Știri locale

Mureş: 7 centre de vaccinare anti-COVID-19 pentru personalul medical şi medico-social şi 18 centre pentru populaţia din grupele de risc

Inquam Photos/Octav Ganea

Autorităţile din judeţul Mureş au identificat şi pregătesc 7 centre de vaccinare anti-COVID-19 pentru personalul medical şi medico-social şi 18 centre pentru populaţia din grupele de risc. De asemenea, propun organizarea a două caravane pentru cei care nu se pot deplasa, potrivit news.ro.

Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş, Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei (CJCCI) Mureş, Direcţia de Sănătate Publică Mureş, alături de unităţile administrativ teritoriale din judeţul Mureş au parcurs primele etape pentru demararea campaniei de vaccinare împotriva Covid-19, aşa cum acestea au fost stabilite de către structurile centrale cu atribuţii în gestionarea programului de vaccinare.

”În urma întâlnirilor de lucru, la nivelul judeţului Mureş au fost identificate şi propuse Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 7 centre de vaccinare dedicate personalului din domeniul sănătăţii şi social – sistem public şi privat (etapa I de vaccinare), precum şi 18 centre de vaccinare pentru populaţia la risc şi lucrătorii care desfăşoară activităţi în domenii cheie/esenţiale (etapa a II-a de vaccinare) şi populaţia generală (etapa a III-a). De asemenea, pentru judeţul Mureş au fost propuse două caravane mobile de vaccinare, dedicate persoanelor care nu se pot deplasa sau se află în zone izolate ale judeţului”, a transmis, miercuri, Prefectura Mureş, într-un comunicat de presă.

”Cred că principala provocare, pe lângă pregătirile legate de infrastructură şi resursă umană, este comunicarea cu mureşenii. Este datoria noastră, ca împreună cu reprezentanţii DSP Mureş şi medicii din judeţ, să oferim informaţii cetăţenilor, să le vorbim despre beneficiile vaccinării şi să răspundem tuturor întrebărilor. Succesul acestei campanii de vaccinare va depinde, la fel ca şi în alte cazuri, de o bună colaborare între instituţii, alături de sprijinul mureşenilor”, a declarat prefectul judeţului Mureş, Mara Togănel.

Centrele de vaccinare aferente etapei I vor fi amenajate în unităţile spitaliceşti din următoarele localităţi ale judeţului Mureş:

 1. Târgu Mureş – 2 centre
 2. Sighişoara – 1 centru
 3. Târnăveni – 1 centru
 4. Reghin – 1 centru
 5. Luduş – 1 centru
 6. Sovata – 1 centru

În etapa a doua, au fost propuse 18 centre de vaccinare care vor fi amenajate cu sprijinul autorităţilor publice locale în următoarele localităţi din judeţ:

 1. Târgu Mureş – 4 centre
 2. Reghin – 2 centre
 3. Sighişoara – 2 centre
 4. Târnăveni – 1 centru
 5. Luduş – 1 centru
 6. Sovata – 1 centru
 7. Iernut – 1 centru
 8. Sărmaşu – 1 centru
 9. Ungheni – 1 centru
 10. Miercurea Nirajului– 1 centru
 11. Deda– 1 centru
 12. Sângeorgiu de Mureş – 1 centru
 13. Sâncraiu de Mureş – 1 centru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *