Mureș: Arest preventiv pe înca 30 de zile pentru socrii primarului Cherecheș în dosarul mitei pentru un judecător

ciocanel
Sursă foto: X

Socrii primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, rămân în arest preventiv încă 30 de zile, în dosarul mitei pentru un judecător, după ce Curtea de Apel Târgu Mureş a respins, joi, ca nefondate, apelurile acestora faţă de hotărârea Tribunalului Mureş, pronunţată în urmă cu trei zile.

„În baza art. 4251 alin. 7 pct. 1 lit. b) rap. la art. 204 alin. 7 – 9 şi art. 203 alin. 5 Cod procedură penală, respinge ca nefondate contestaţiile formulate de inculpaţi împotriva Încheierii penale nr. 66/DL din data de 4 decembrie 2023 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Mureş în dosar nr. 6425/102/2023 şi menţine încheierea penală atacată. În baza art. 275 alin. 2 Cod de procedură penală, obligă contestatorii-inculpaţi la plata sumei de câte 100 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat în procedura soluţionării prezentei contestaţii”, să arată minuta şedinţei.

Hotărârea pronunţată în şedinţa camerei de consiliu a Curţii de Apel Târgu Mureş este definitivă.

Propunerea de prelungire a arestului preventiv cu încă 30 de zile a fost formulată de Parchetul de pe lângă ICCJ DNA Cluj, în dosarul în care cei doi sunt acuzaţi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie că ar fi încercat să ofere o sumă de bani rudei unui judecător, pentru pronunţarea unei soluţii favorabile în dosar de corupţie care îl viza pe edilul din Baia Mare.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: