Skip to content
Economie

Mureş: Donaţie de 180.000 franci elveţieni şi 600 tone de grâu pentru familii ucrainene afectate de război

Facebook

Compania Azomureş a anunţat, joi, că angajaţii companiilor din Elveţia şi România a Grupului Ameropa, precum şi fundaţia cu acelaşi nume, au donat suma de 180.000 de franci elveţieni şi 600 de tone de grâu pentru familiile afectate de războiul din Ucraina, potrivit agerpres

Datorită generozităţii colegilor noştri din Elveţia şi România, împreună cu contribuţiile Ameropa Marketing & Sales AG (AMS) şi Fundaţia Ameropa, 180.000 de CHF vor fi folosiţi pentru ajutorarea familiilor care au avut de suferit în urma războiului din Ucraina. O parte din sumă a fost donată voluntar de angajaţii companiilor din Elveţia şi România, iar diferenţa a fost completată din fondurile Fundaţiei Ameropa şi ale AMS AG Elveţia. Refugiaţii ucraineni vor fi sprijiniţi prin intermediul a trei organizaţii internaţionale cu activitate în acest domeniu, printre care se numără şi Crucea Roşie România. Ameropa a donat, de asemenea, 600 de tone de grâu pentru a fi procesat, consumabile medicale în valoare de 1.000 de euro şi va continua să coopereze cu Fundaţia Ameropa, Crucea Roşie din România şi agenţiile locale pentru a dona produse potrivite acolo unde este nevoie”, a arătat Azomureş, într-un comunicat de presă.

Potrivit Azomureş, donaţiile Ameropa se înscriu în strategia Grupului de a ajuta familiile afectate de război pe termen mediu şi lung şi că există şi posibilitatea de a angaja refugiaţi ucraineni în companiile din România, acolo unde există poziţii deschise pentru diverse specializări.

Managementul grupului Ameropa mulţumeşte şi pe această cale angajaţilor companiilor din România şi Elveţia pentru grija şi sprijinul acordat poporului ucrainean”, mai precizează comunicatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *