Skip to content
Mureș Știri locale

Mureş: donaţie de aparatură medicală pentru Spitalul Clinic Judeţean. Ajutor pentru pacienţii infectaţi cu COVID-19

Twitter

Spitalul Clinic Judeţean (SCJ) Mureş a fost dotat cu cinci noi concentratoare de oxigen Healthtime OC-5 cu senzor O2, destinate tratării pacienţilor infectaţi cu COVID-19, în urma unei donaţii făcute de Asociaţia Rotary Club Miercurea Ciuc şi Gedeon Richter România S.A.

Managerul SCJ Mureş, dr. Ovidiu Gârbovan, a precizat, marţi, că cele cinci concentratoare de oxigen au o valoare de 22.157,8 lei, fiind de un real folos în tratarea cazurilor de infectare cu noul coronavirus.

" "

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean Mureş doreşte să mulţumească pentru această donaţie care vine atât în sprijinul pacienţilor, dar şi în sprijinul angajaţilor, uşurându-le munca, acum când nevoile sistemului sanitar sunt tot mai stringente„, a arătat managerul SCJ Mureş, într-un comunicat de presă.

Până marţi, în judeţul Mureş au fost confirmate 736 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus), dintre care 651 persoane au fost declarate vindecate şi externate. Potrivit datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Mureş, 53 de persoane sunt internate cu suspiciune de infecţie cu COVID-19, iar 69 de persoane diagnosticate cu această infecţie au decedat. DSP Mureş a arătat că, marţi, 1.207 persoane se aflau în autoizolare la domiciliu, sub monitorizarea autorităţilor, iar în spaţiile de carantină din judeţul Mureş sunt 30 persoane.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *