Mureş: Dosare penale pentru lucrări fără autorizaţie la 23 de imobile clasificate ca monumente istorice, la Măgherani

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul specialiştilor din cadrul Consiliului Judeţean Mureş şi al Direcţiei Judeţene pentru Cultură, au depistat, vineri, 23 de imobile din localitatea Măgherani, clasificate ca monumente istorice în grupa B, asupra cărora au fost efectuate intervenţii fără autorizaţii şi fără avize de specialitate.

„În cursul acestei zile, 24 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul specialiştilor de profil din cadrul Consiliului Judeţean Mureş şi al Direcţiei Judeţene pentru Cultură Mureş, au efectuat o acţiune, în localitatea Măgherani, în interesul protejării patrimoniului cultural naţional. În urma activităţilor desfăşurate, au fost identificate 23 de imobile clasificate ca monumente istorice în grupa B, fiind reprezentative pentru patrimoniul cultural local, a căror proprietari ar fi efectuat lucrări de construire fără autorizaţie ori cu nerespectarea legislaţiei specifice în vigoare”, a informat vineri Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş, într-un comunicat de presă.

Poliţiştii au demarat cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de distrugere, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal, şi a infracţiunilor de executarea fără autorizaţie de construire sau de desfiinţare ori cu nerespectarea prevederilor acesteia a lucrărilor, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 50/1991.

În urma acestei acţiuni, a precizat IPJ Mureş, trei persoane au fost conduse la sediul unităţii de poliţie în vederea continuării cercetărilor.

„Acţiunea a beneficiat de suportul poliţiştilor din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Miercurea Nirajului şi Serviciului Criminalistic, iar activităţile de control au fost sprijinite de luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale. În cauză cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş”, a mai arătat IPJ Mureş.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: