Skip to content
Mureș Știri locale

UPDATE Mureș: Explozie şi incendiu la Combinatul Azomureş, un bărbat a fost rănit. Incendiul a fost lichidat

news.ro

UPDATE

Incendiul izbucnit la coloana de sinteză de la instalaţia de amoniac a Combinatului Chimic Azomureş a fost lichidat, urmând ca o echipă experţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, condusă de adjunctul inspectorului general, să se deplaseze la Târgu Mureş, anunţă Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

În urma exploziei a rezultat o victimă cu fractură la membrul superior drept, conştientă, transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe Târgu Mureş.

Incendiul a fost lichidat, zona fiind supravegheată în continuare de echipajele de intervenţie.

Coloana de sinteză de la instalaţia de amoniac unde a izbucnit incendiul a fost depresurizată, incendiul a fost lichidat, iar în aceste momente, preventiv, zona este supravegheată în continuare de echipajele de intervenţie. De asemenea, până la acest moment, nu au fost depistate substanţe periculoase în atmosferă„, anunţă Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit sursei menţionate, la locul evenimentului au fost alocate resurse din cadrul ISUJ Mureş, respectiv trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială pentru descarcerare, o autospecială CBRN, o autoscară, cinci ambulanţe SMURD (una de terapie intensivă mobilă cu medic), patru ambulanţe SAJ, un punct de comandă mobil şi două autospeciale de primă intervenţie şi comandă. De asemenea, la misiune a intervenit şi Serviciul privat pentru situaţii de urgenţă cu trei autospeciale de stingere.

O echipă de experţi din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă condusă de adjunctul inspectorului general al IGSU se va deplasa la Târgu Mureş în vederea evaluării tuturor aspectelor strâns legate de prevenirea unor astfel de situaţii de urgenţă„, se mai arată în informarea DSU.

O puternică explozie urmată de incendiu s-a produs, marţi noapte, la Combinatul Axomureş, un bărbat de aproximativ 50 de ani fiind rănit. Compania a precizat că incidentul s-a produs în momentul pornirii unei instalaţii de producere a amoniacului. ISU Mureş a transmis mesaj RO-Alert.

ȘTIREA INIȚIALĂ

În jurul 01:00, explozie urmată de incendiu la statia de amoniac 3 din cadrul Combinatului Chimic Azomures. Intervin pompierii militari din cadrul ISU Mureş şi Serviciul Privat Pentru Situatii de Urgenta din cadrul operatorului economic. Incendiul este localizat, fără pericol de extindere şi se intervine pentru lichidare. În urma evenimentului a fost transmis un mesaj RO-ALERT de informare a populatiei din zona limitrofa a operatorului. Nu exista nici un pericol pentru populatie sau personalul operatorului. A fost o victimă de sex masculuin, de aproximativ 50 de ani, cu o fractura de membru superior”, a transmis ISU Mureş.

Compania a precizat în ce condiţii s-a produs incidentul.

În timpul manevrelor de pornirea a uneia dintre instalatiile de producere a amoniacului de pe platforma Azomures a avut loc un incendiu. O persoana a fost rănită, a primit îngrijiri medicale la faţa locului şi este în afara oricărui pericol. Au intervenit pentru stingerea incendiului pompierii din cadrului serviciului propriu şi cei de la ISU Mureş”, a transmis Azomureş.

Compania precizează că situaţia este monitorizată de autorităţi, instalaţia unde a avut loc incendiul fiind oprita complet.

În imaginile postate pe reţelele de socializare se văd flăcări mari, iar cei care filmează anunţă că ”a luat foc Azomureşul”.

Oamenii vorbesc despre o explozie puternică, posibil la Secţia Amoniac 3.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *