Skip to content
Mureș Știri locale

Mureş: Peste 30 de localităţi rămase fără curent electric, aproape 90 de copaci şi stâlpi doborâţi de vijelii

facebook

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş şi pompierii voluntari au intervenit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pentru degajarea a circa 90 de copaci şi mai mulţi stâlpi doborâţi de vânt, în urma unei furtuni violente care a lăsat fără curent electric 31 de localităţi.

Pentru prevenirea pierderilor de vieţi omeneşti, ISU Mureş a transmis patru mesaje de înştiinţare a populaţiei prin RO-ALERT pentru avertizările meteo Cod roşu la nivelul zonei de competenţă, arătând că rafalele de vânt ating viteza de 80 km/h, iar aversele pot ajunge până la 30-35 de litri pe metru pătrat, fiind însoţite de frecvente descărcări electrice şi de grindină.

Pentru remedierea situaţiei în cele 31 localităţi rămase fără curent electric, cu 6.430 utilizatori, acţionează 17 echipe din partea Electrica, a precizat ISU Mureş.

Potrivit unui bilanţ al ISU Mureş, în Târgu Mureş s-a intervenit pentru degajarea a şapte copaci căzuţi pe carosabil, un copac căzut pe fire electrice şi pentru degajarea un stâlp de electricitate, în municipiul Reghin s-a intervenit pentru degajarea a cinci copaci căzuţi pe carosabil, iar în municipiul Târnăveni s-a intervenit pentru degajarea a patru copaci căzuţi pe carosabil.

La această oră, Detaşamentul Reghin acţionează pentru degajarea tablei de pe acoperişul unei hale de producţie din oraş, dislocată de furtună de peste noapte.

De asemenea, pe DN 15 între localităţile Suseni şi Brâncoveneşti s-a intervenit pentru degajarea a 24 copaci căzuţi pe carosabil, tot pe DN 15, între localităţile Răstoliţa şi Andreneasa, s-a intervenit pentru degajarea a 16 copaci căzuţi pe carosabil, iar în comuna Răstoliţa s-a intervenit pentru degajarea a doi brazi căzuţi pe o casă şi pe fire de înaltă tensiune.

ISU Mureş a arătat că, pe raza localităţii Lunca Bradului s-a intervenit pentru degajarea a trei copaci căzuţi pe carosabil, iar pe raza localităţii Bistra Mureşului s-a intervenit pentru degajarea a doi copaci căzuţi pe carosabil, iar la Sălard s-a intervenit pentru degajarea a doi copaci căzuţi pe carosabil care au rupt şi linii de electricitate.

Pe DJ 151, pe raza localitatea Balda s-a intervenit pentru degajarea unui copac căzut peste o ţeavă de gaze naturale, în localitatea Sântu s-a intervenit pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil.

Pe raza comunelor Gurghiu, Ibăneşti Solovăstru şi pe DJ 153C s-a intervenit pentru degajarea a 19 copaci căzuţi pe carosabil, apoi pe DC 7, pe raza localităţii Caşva s-a intervenit pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil, iar în localitatea Idicel, s-a intervenit pentru degajarea unui stâlp de electricitate aflat la pământ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *