Skip to content
Mureș Știri locale

Mureş: Primăria Târgu Mureş a achiziţionat deja tablete pentru elevi

portalinvatamant.ro

Primăria Târgu Mureş este singura municipalitate din ţară care a achiziţionat deja tablete pentru elevi, o primă tranşă de 5.300 de astfel de dispozitive urmând a fi repartizate unităţilor de învăţământ din oraş în zilele următoare, a informat Claudiu Maior, consilier al primarului.

Cu toate că administraţia centrală nu şi-a făcut treaba şi nu a transmis în teritoriu nici sume de bani şi nici tablete pentru elevi, Primăria municipiului Târgu Mureş a început acest proiect, şi-a făcut temele, a realizat achiziţia şi iată, avem prima tranşă de 5.300 de tablete livrate. Până la începerea noului an şcolar le vom distribui unităţilor de învăţământ, care îşi vor stabili criteriile pentru a le repartiza elevilor.

În prima fază, vor avea întâietate elevii din clasele terminale, a VIII-a şi a XII-a, respectiv cei din clasa a IX-a, pentru că acolo considerăm noi că este cea mai mare nevoie de aceste dispozitive, atât de necesare studiului. În mod cert, vor fi luate în considerare şi cazurile speciale, iar pentru aceste tablete Primăria Târgu Mureş va asigura şi accesul gratuit la internet„, a declarat Claudiu Maior.

Consilierul primarului din Târgu Mureş a precizat că în cele din urmă la elevii din oraş vor ajunge peste 7.000 de tablete şi că următoarea tranşă, de 2.000 de dispozitive, va fi destinată elevilor defavorizaţi sau care provin din familii numeroase. Claudiu Maior a mai spus că, prin grija autorităţii locale, şcolile din Târgu Mureş sunt pregătite pentru începerea noului an şcolar din data de 14 septembrie, fiind achiziţionaţi atât dezinfectanţi, cât şi produse de igienă şi măşti.

În unităţile şcolare se efectuează lucrări de dezinfecţie, care vor fi reluate şi după alegerile locale din 27 septembrie 2020, în contextul în care în multe dintre şcolile din municipiu vor fi amenajate secţii de votare, a mai precizat sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *