Skip to content
Mureș Știri locale

Mureş: Şase cadre medicale şi un funcţionar public de la Spitalul Sighişoara şi Cabinetul de Expertiză Medicală din cadrul Casei de Pensii, cercetaţi după ce ar fi primit foloase materiale

coronavirus Inquam Photos/Virgil Simonescu

Şase cadre medicale şi un funcţionar public de la Spitalul Municipal Sighişoara şi de la Cabinetul de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Sighişoara din cadrul Casei de Pensii Mureş sunt cercetaţi de poliţiştii anticorupţie pentru luare de mită, patru dintre aceste persoane fiind reţinute. Suspecţii ar fi primit foloase materiale pentru a facilita menţinerea în plată a pensiilor de invaliditate.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş a dispus măsuri preventive faţă de 7 persoane – 6 cadre medicale şi un funcţionar public – cercetate într-un dosar penal în care poliţiştii anticorupţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie au fost delegaţi să efectueze activităţi de procedură penală pentru probarea unor infracţiuni de corupţie în legătură cu facilitatea menţinerii în plată a pensiilor de invaliditate.

Potrivit DGA, trei cadre medicale au fost puse sub control judiciar pentru 60 de zile pentru luare de mită, iar alte trei cadre medicale şi un funcţionar public au fost reţinuţi pentru 24 de ore, pentru luare de mită şi trafic de influenţă, potrivit news.ro. 

Cei patru reţinuţi urmează să fie prezentaţi, joi, Tribunalului Mureş cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În acest dosar, în 3 iunie au fost făcute 16 percheziţii în judeţele Mureş şi Sibiu, de către poliţiştii anticorupţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş, împreună cu ofiţeri din cadrul altor 9 servicii judeţene anticorupţie (Alba, Braşov, Bistriţa – Năsăud, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Sălaj şi Sibiu), sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş.

Potrivit DGA, percheziţiile vizau activitatea infracţională a unor medici şi intermediari de la Spitalul Municipal Sighişoara şi Cabinetul de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Sighişoara din cadrul Casei Judeţene de Pensii Mureş, sub suspiciunea că au primit, direct sau prin intermediari, foloase materiale pentru a facilita menţinerea în plată a pensiilor de invaliditate, cauzând prejudicii bugetului de stat.

În urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe înscrisuri care au legătură cu cauza, sumele de 150.145 euro, 59.495 lei şi 100 dolari, 39 inele, 3 brăţări, un ceas din aur, 11 coliere, 24 perechi de cercei, 2 broşe, 6 pandantive şi 7 bănuţi din aur.

Dosarul s-a constituit la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, ca urmare a sesizării unităţii de parchet de către D.G..A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş, sub pentru luare şi dare de mită.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul Serviciului Tehnic al D.G.A. şi al Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia de Operaţiuni Speciale – Brigada de Operaţiuni Speciale Târgu Mureş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *