Skip to content
Mureș Știri locale

Mureș: Şase focare active de COVID în principalul spital din Târgu Mureș

Inquam Photos / Octav Ganea

Probleme grave la Spitalul de Urgență din Târgu Mureș, cel mai mare dinmunicipiu. În cursul zilei de joi au fost raportate șase focare de coronavirus. Potrivit Rador, este vorba de secțiile de Neurologie I și II, Ginecologie, Neonatologie, Recuperare Cardiovasculară și Cardiologie unde au fost identificate, în total, peste 40 de cazuri pozitive, atât la pacienți cât și în rândul personalului medical.

Când ar putea fi stinse focarele de COVID-19

Conducerea spitalului estimează că o parte din focare vor fi stinse în următoarele zile, a declarat pentru Radio Tg. Mureș purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș, Voichița Pantea:

„În total, au fost identificate 41 de persoane, pacienți și personal medical pozitivi la infecția cu SARS-CoV-2. Focarele se închid în momentul în care au trecut 14 zile de la ultimul caz pozitiv. Au fost limitate internările, au fost găsite soluții pentru preluarea pacienților, iar în momentul de față se pot face internări. Pacienții se testează la internare dar sunt făcute anchetele epidemiologice și nu știu eu să vă spun dacă s-au infectat sau nu în spital”.

În prezent sunt aproape 4.200 de cazuri active de infectări cu noul coronavirus în județul Mureș dintre care 45% sunt doar în Târgu-Mureș iar 10% t în localitățile limitrofe municipiului reședință de județ.

Bilanțul pandemiei de COVID-19

Numărul pacienților internați la ATI este în continuă creștere.  Autoritățile au anunțat că 489 de decese COVID au fost raportate în ultima zi, din care 55 anterioare. De asemenea, încă 8.971 de persoane au fost testate pozitiv. Bilanțul pandemiei a crescut astfel la 1.685.264 de infectări, din care 1.453.774 persoane vindecate și 49.604 decese. Acum sunt internați în spitale 19.316 de pacienți, din care 1.902 sunt în stare gravă la Terapie Intensivă. Printre cei aflați la ATI se numără și 33 copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *