Mures: Socrii primarului Cătălin Cherecheş rămân în arest preventiv în dosarul mitei pentru un judecător

Tribunalul Mureş a decis, luni, prelungirea măsurii arestului preventiv, pentru încă 30 de zile, faţă de socrii primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, în dosarul în care procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie susţin că ar fi încercat să ofere o sumă de bani rudei unui judecător, astfel încât acesta să pronunţe o soluţie favorabilă în dosarul de corupţie care îl viza pe edil.

„Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă ICCJ DNA Cluj şi, în consecinţă: În baza art. 234 şi următoarele din Codul de procedură penală, coroborat cu art. 202 alin. 1, art. 223 alin. 2 din Codul de procedură penală, prelungeşte măsura arestării preventive a inculpaţilor G.C,, cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită (…) şi a inculpatului G.D.P., cercetat pentru comiterea infracţiunii de complicitate la dare de mită (…), pentru o perioadă de 30 de zile, de la data de 09.12.2023 până la data de 07.01.2024, inclusiv. În baza art.242 alin.2 Cod procedură penală, respinge cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu o măsură preventivă mai uşoară, formulată de inculpaţi, personal şi prin apărător. Despre măsura dispusă se va încunoştinţa administraţia locului de deţinere. II. În baza art. 275 alin. 3 din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat în cauză vor rămâne în sarcina acestuia”, se arată în soluţia publicată pe portalul Tribunalului Mureş.

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu contestaţie în 48 de ore de la comunicare pentru inculpaţi şi pentru procurori.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: