Mureşan: Am primit cu 55 de miliarde de euro mai mult decât am plătit

Siegfried Mureşan
Sursa foto: Facebook / Siegfried Mureşan

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan a declarat, marţi, că de la 1 ianuarie 2007 de când am aderat la Uniunea Europeană până astăzi am absorbit 82 de miliarde şi am pierdut un miliard de euro, iar România este un beneficiar net al bugetului Uniunii Europene, în condiţiile în care ţara noastră a contribuit până acum cu 25 de miliarde de euro. Am primit cu 55 de miliarde mai mult decât am plătit, a mai spus acesta, precizând că ”suntem în realitate mult mai buni decât reputaţia”.

”Dacă Uniunea Europeană vrem să facă mai mult, să ne ajute mai mult în situaţii de criză, trebuie să îi dăm şi instrumentele, pârghiile necesare, iar bugetul este o pârghie importantă. (..) România, suntem un beneficiar net al bugetului UE. De când am aderat la Uniunea Europeană până astăzi, am contribuit cu aproximativ 25 de miliarde de euro în bugetul UE, am primit 82 ( de miliarde de euro, nr)”, a afirmat Siegfried Mureşan în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News.

Eurodeputatul liberal a precizat că ”suntem în realitate mult mai buni decât reputaţia”.

”Am plătit 27 de miliarde de euro, am primit 82, am primit cu 55 de miliarde mai mult decât am plătit, am primit de trei ori mai multe fonduri decât am plătit. (..) Pentru noi, cu cât Europa e mai puternică, cu atât ajutăm ia mult cu atât mai mult vom fi ajutaţi, cu atare, cu cât bugetul e mai mare, cu atât trebuie spus oamenilor, e o veste mai bună pentru România, pentru că va veni mai mult sprijin”, a completat el.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL