Skip to content
Politică

Mureșan: Declarațiile lui Teodorovici i-au făcut pe miniștrii de finanțe din UE să își pună mâinile în cap

plus.google.com

Siegfried Mureşan, purtător de cuvânt al PPE şi europarlamentar al PNL, a criticat în termeni duri propunerea ministrului de Finanțe, Eugen Teodorovici, ca dreptul românilor de a munci în străinătate să fie limitat.

Oameni buni, ministrul Teodorovici vrea să limiteze dreptul românilor de a călători şi de a lucra în UE. Libertatea de mişcare, de a lucra şi a studia oriunde în Europa este o libertate fundamentală pe care poporul român a obţinut-o prin aderarea la UE. Pentru ca românii să poată lucra fără permis de muncă în toate statele membre, a trebuit să treacă 7 ani de la aderarea la Uniunea Europeană. Sunt sigur că miniştrii de Finanţe ai celor 27 de state membre şi-au pus mâinile în cap când l-au auzit pe ministrul Finanţelor din ţara care va prelua preşedinţia UE că propune lucruri care încalcă tratatele europene”, a scris Mureșan, pe Facebook, citat de B1.ro.

Liberalul a mai susținut că obligația guvernanților e să creeze oportunităţi pentru români în ţară, nu să le interzică şansa de duce o viaţă mai bună în altă parte: ”Românii care trăiesc acum în Diaspora au plecat din cauza sărăciei, nu de plăcere. Obligaţia ministrului de Finanţe şi a Guvernului României este să creeze oportunităţi pentru români în ţară, nu să le interzică şansa de duce o viaţă mai bună în altă parte dacă ei nu au fost în stare să le ofere mai multe oportunităţi în România”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *