Mureşan, în plenul Parlamentului European: Trebuie să apărăm UE de cei care primesc ordine de la Moscova şi Beijing

Sursă foto: Facebook/ Siegfried Muresan

Deputatul european Siegfried Mureşan a declarat, joi, la dezbaterea din plenul Parlamentului European cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, că trebuie să apărăm Uniunea Europeană de cei care primesc ordine de la Moscova şi Beijing.

”Lumea se uitată la noi acum. De aceea, spun: haideţi să ne ridicam astăzi la nivelul atribuţiilor noastre. Astăzi este o zi în care să punem deoparte diferenţele noastre. Astăzi este o zi în care trebuie să fim uniţi şi conştienţi de responsabilităţile noastre. Astăzi, trebuie să apărăm Europa de cei care primesc ordine de la Moscova şi Beijing”, a spus Siegfried Mureşan în plen.

”Cu Ursula von der Leyen, avem un candidat pregătit să servească Europa şi avem un program care reflectă priorităţile tuturor celor care cred într-o Uniune Europeană puternică şi unită. Cu Ursula von der Leyen, Europa este astăzi mai sigură în interiorul graniţelor noastre decât eram acum 5 ani. Nu mai depindem de Rusia pentru energia noastră. Suntem puternici şi mai independenţi. Suntem mai verzi, mai digitali şi mai competitivi. Suntem mai moderni şi o să continuăm să investim mai mult în cercetare şi inovare, aşa cum am auzit astăzi”, a mai spus Siegfried Mureşan.

El a precizat că, ”pentru a continua să oferim soluţii cetăţenilor Uniunii Europene, trebuie să întărim Uniunea noastră şi instrumentele sale”.

”Unul dintre cele mai importante instrumente pe care le avem este bugetul Uniunii Europene. Şi vreau să evidenţiez importanţa strategică a viitoarei propuneri a Comisiei Europene privind bugetul Uniunii Europene post-2024. Aceasta ar trebui să păstreze arhitectura de bază şi logica bugetului şi să ţină cont pe deplin de punctul de vedere al Parlamentului. Bugetul UE este principalul nostru instrument de investiţii. Trebuie protejat şi consolidat”, a arătat eurodeputatul PNL.

”Pentru a asigura predictibilitatea, avem nevoie de resurse proprii ale Uniunii Europene şi, doamnă preşedintă von der Leyen, sprijinim total abordarea dumneavoastră: oricine vrea fonduri europene trebuie să respecte valorile europene. De aceea, dragi colegi, dacă vrem să cerem oamenilor să creadă în Europa, trebuie să arătăm şi noi, europarlamentarii, că credem în Europa, credem în democraţia noastră, în regulile şi valorile noastre şi să votăm pentru preşedintele nostru de Comisie”, a completat europarlamentarul.

Soarta politică a Ursulei von der Leyen este decisă joi, când Parlamentul European votează dacă o alege sau o respinge pentru un nou mandat de cinci ani ca preşedinte al Comisiei Europene, puternicul organism executiv al UE, relatează Reuters şi POLITICO.

Ursula von der Leyen a promis joi că, dacă va câştiga un al doilea mandat de cinci ani ca preşedinte al Comisiei Europene, nu va slăbi eforturile Europei de a face faţă schimbărilor climatice, într-un demers care subliniază că vrea să obţină sprijinul Verzilor de voturile cărora ar putea avea nevoie pentru a-şi securiza realegerea, relatează Reuters.

Europarlamentarul SOS România Diana Şoşoacă a fost escortată joi afară din plenul Parlamentului European în timpul dezbaterii privind alegerea Ursulei von der Leyen. Şoşoacă şi-a pus botniţă, a strigat ”Aţi omorât oameni” şi ””Am fost votată de români”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: