Skip to content
Sănătate

Musta: Secţiile ATI deja sunt pline, vom fi în situaţia Italiei. Tătaru: La terapie intensivă sunt 471 de paturi ocupate, din 1.050

psnews.ro

Mai multe declaraţii contradictorii au apărut de-a lungul vremii de la apariţia pandemiei de coronavirus. Din păcate, unele aparţin unor medici reputaţi în domeniul lor de activitate.

Este şi cazul şefului secţiei de Boli Infecţioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, medicul Virgil Musta, care a anunţat că  secţiile de ATI deja sunt pline şi în cazul în care numărul de îmbolnăviri nu va scădea, România va ajunge în situaţia Italiei de acum câteva luni.

Secţiile de ATI deja sunt pline, nu ştiu ce vom face dacă cazurile severe nu vor mai avea loc de internat. Atunci, probabil vom fi în situaţia Italiei de acum şase luni, a Franţei, când pacienţii nu mai aveau unde să fie internaţi şi mureau la domiciliu„, a declarat medicul Virgil Musta la Antena3.

În acelaşi timp, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru afirmă că situaţia paturilor ocupate de la secţiile Anestezie și Terapie Intensivă nu este nici pe departe atât de gravă.

Mai exact, din 1.050 de paturi la ATI cât are România în acest moment, doar 471 sunt ocupate.

În acest moment avem 1.050 de paturi de Terapie Intensivă dedicate covid, complet echipate. Ocupate sunt 471”, a spus Nelu Tătaru la Digi 24.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat miercuri, că în ultimele 24 de ore, încă 1.713 de persoane au fost testate pozitiv cu coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *