Skip to content
Politică

Muta Ponta decisiv? Urmeaza sa curga cu dosare? Paragraful din stenograme care ii da fiori Alinei Gorghiu

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de dare demită pe Mihail Vlasov, avocat în Baroul Iași, fost președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR).

În rechizitoriul întocmit de procurorii anticorupție se arată că, în 26 februarie 2013, Mihail Vlasov, în calitate de președinte al Colegiului de Conducere al CCIR, i-a solicitat unui membru al Parlamentului (deputat) să îi susțină interesele prin promovarea unui proiect de act normativ intitulat „Lege privind registratorii comerciali și activitatea de înregistrare în registrul comerțului”, se arata in comunicatul DNA.

Citeste si: Stenograme incendiare. Crin Antonescu apare şi el în dosarul „Împăratului” / Se anunță un nou cutremur în PNL și PSD?Trei nume grele vehiculate în dosarul ”Împăratului” Vlasov

Lege la care fac referire procurorii DNA, conform site-ului Senatului, a fost initiata de urmatorii: Klarik Laszla-Attila – senator UDMR; Gorghiu Alina-Stefania – deputat PNL; Grosaru Mircea – deputat RO.AS.IT (minoritati); Iordache Florin – deputat PSD; Marko Attila-Gabor – deputat UDMR; Vainer Aurel – deputat FCER (minoritati).

Reamintim ca dupa ce informatia ca “imparatul” Vlasov a fost trimis in judecata, presa a fost invadata de o serie de stenograme din care copresedintele PNL, Alina Gorghiu, pare sa iasa cu imaginea cea mai sifonata.

Citeste si: Reactia virulenta a Alinei Gorghiu dupa ce numele îi este vehiculat în dosarul lui Vlasov si anunta ce va face in continuare

Potrivit DNA Vlasov a iniţiat o campanie pentru obţinerea sprijinului politic pentru ca proiectul normativ privind registratorul comercial să fie adoptat.

Astfel, Vlasov l-a sunat pe deputatul Florin Iordache căruia i-a indicat parlamentarii care urmează să semneze propunerea legislativă, fapt ce reiese dintr-o conversaţie telefonică interceptată de oamenii legii. Între cei indicaţi în discuţie se numără Alina Gorghiu, Toni Greblă şi Ion Chelaru. Totusi, Alina Gorghiu este singura care conteaza in aceasta ecuatie.

„…Vlasov Mihail: Dă-i telefon! «O iau s-o dau la alte…» Ca să fie semnătura lui ultima sau să renunţăm la ea. S-o semneze Vainer, Mircea Grosaru…

Florin Iordache: Da.

Vlasov Mihail: Alina Gorghiu.

Florin Iordache: Da, mă, să văd că…

Vlasov Mihail: Notează-ţi pe hârtie.

Florin Iordache: Da, mă, îi ştiu. Aşa!

Vlasov Mihail: Deci, Grosaru, Vainer …

Florin Iordache: Da.

Vlasov Mihail: Alina Gorghiu …

Florin Iordache: Da. Da.

Vlasov Mihail: Ă…Tu!

Florin Iordache: Da.

Vlasov Mihail: Şi Toni, Toni Greblă

Florin Iordache: Păi, pe Toni nu-l mai am.

Vlasov Mihail: Nu-l mai ai, a plecat?

Florin Iordache: A plecat.

Vlasov Mihail: Păi, pune pe altcineva de la Senat, de-al no… Pe Ion Chelaru.

Florin Iordache: Da.

Vlasov Mihail: Pe Ioniţă Chelaru.

Florin Iordache: Îhâm! Bine.

Vlasov Mihail: Da.

Florin Iordache: Hai să văd, să iau…

Vlasov Mihail: Da’ să fie şi-un senator! Ca să fie şi-un senator, ştii!

Florin Iordache: Da, mă, da. Nu-i o problemă asta! Da.

Vlasov Mihail: Da. Pune-l pe Ioniţă Chelaru. Nu-i o problemă, da’ aşa-i normal.

Florin Iordache: Da, da.

Vlasov Mihail: Şi am să-ţi spun, după ce semnezi şi tu, şi ăia toţi, şi semnează şi Mircea, am şi-un PPDD-ist, da’ nu ştiu la care să mă opresc, la un avocat, ăla care mi l-a recomandat ăsta, da’ am şi pe altcineva, da.

Florin Iordache: Îhâm.

Vlasov Mihail: Eu nu-i cunosc!

Florin Iordache: Bine.

Vlasov Mihail: Eu nu-i cunosc deloc, dar ă, ă… Da. Bine.

Florin Iordache: Găsim! Hai că găsesc şi… că… da. Bine.

Vlasov Mihail: Hai!

Florin Iordache: Bine! Bine, Mi… Bine! Pa, pa!

Vlasov Mihail: Hai că azi s-o avem cu semnăturile! Când o ai, să-mi faci şi mie o copie, te rog frumos!

Florin Iordache: Da, Mişule! Fără probleme! Pa, pa!”, potrivit interceptărilor procurorilor.

Ulterior, Vlasov a discutat cu o persoană neidentificată de anchetatori, căreia i-a comunicat faptul că a redactat proiectul legii registratorului comercial, care a fost însuşit de mai mulţi parlamentari, context în care apar vehiculate numele lui Marko Attila şi al lui Mircea Grosaru.

„Vlasov Mihail: Am făcut legea, am obţinut şi semnăturile.

Interlocutoare: Da.

Vlasov Mihail: De la Vainer.

Interlocutoare: Da.

Vlasov Mihail: De la Alina Gorghiu. De la Klarik Laszlo, de la UDMR, un senator. De la Attila Marko, un deputat, tot de la UDMR. (..) De la Mircea Grosaru şi de la Florin Iordache”, se arata in documentele DNA.

Trebuie precizat ca Alina Gorghiu a fost audiată, în calitate de martor, în acest dosar, în 17 februarie, ea declarând, că, la începutul anului 2013, a fost contactată de către deputatul Florin Iordache care i-a solicitat să semneze propunerea legislativă privind registratorii comerciali şi activitatea de înregistrare în Registrul Comerţului. Coincidenta, Gorghiu a fost audiata la DNA chiar in ziua in care cumnatul lui Victor Ponta a dat si el ochii cu procurorii. Totusi, copresedintele PNL a scapat atunci de ochii ageri ai atentiei publice, nebagand nimeni de seama ca aceasta a fost la DNA, toti ochii fiind atintiti asupra lui Iulian Hertanu si a familiei premierului.

„Martora declară că nu şi-a pus problema cine a redactat acest proiect de lege, însă arată că acesta era un proiect asumat de formaţiunea politică din care face parte. Alina Gorghiu arată că nu a purtat discuţii cu deputatul Mircea Grosaru asupra acestei iniţiative legislative, însă s-a întâlnit cu acesta la Curtea de Arbitraj şi a presupus că a fost numit arbitru”, sustin procurorii DNA in rechizitoriul intocmit.

Coincidenta sau nu, toate aceste informatii care lovesc in imaginea Alinei Gorghiu vin la doar cateva zile dupa razboiul de la motiunea de cenzura a PNL, dar si dupa ce copresedintele liberalilor I-a solicitat lui Victor Ponta demisia pentru dosarul pe care acesta din urma il are la DNA.

Coreland acuzatiile lansate de Alina Gorghiu in ultimele zile, apoi cu informatiile pe surse potrivit carora Victor Ponta urmeaza sa aiba noi probleme in raport cu procurorii DNA, premierul pare sa joace cartea “totul sau nimic.” Intrebarea fireasca este aceea daca Victor Ponta are vreo legatura indirecta cu aparitia in presa a tuturor stenogramelor din dosarul lui Mihai Vlasov si care lovesc puternic in Alina Gorghiu? Premierul incerca sa insufle public ideea ca nu a fost o coincidenta chemarea sa la DNA chiar in ziua in care a fost depusa motiunea de cenzura si, prin vocea unor apropiati, a transmis ca asistam la o potentiala incercare de lovitura de stat.

Sa fie oare trimiterea in judecata a lui Mihai Vlasov si aparitia stenogramelor compromitatoare pentru Gorghiu un raspuns al lui Ponta la tot ce a trebuit sa indure in ultima perioada din partea liberalilor? Sau e doar o coincidenta, asa cum a fost si chemarea lui la DNA in ziua in care PNL a depus motiunea de cenzura?

Apoi, ne mai putem intreba daca Alina Gorghiu, care are in acest moment calitatea de martor in dosarul lui Vlasov, va fi “beneficiara” unei disjungeri a DNA, dupa modul lui Catalin Predoiu si dosarul “Gala Bute.”

Citește și: EXCLUSIV Documentul DNA care spulbera visele de premier ale lui Predoiu. Urmează marele taifun în PNL?

2 comentarii la “Muta Ponta decisiv? Urmeaza sa curga cu dosare? Paragraful din stenograme care ii da fiori Alinei Gorghiu

  1. Un lucru este clar: discretia cu care s-a facut chemarea la DNA a Alinei, ne face sa fim convinsi ca justitia, independenta desigur, a schimbat stapanul: nu mai este nu nasul, ci cu sasul in suflet.

  2. „…fapt ce reiese dintr-o conversaţie telefonică interceptată de oamenii legii” – corect este: interceptata de oamenii Securitatii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *